OAİBden ihracat atağı

OAİBden ihracat atağı -Ankaranın Şubat ayında 580 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatının 313,8 milyon doları OAİB üzerinden yapıldı


ANKARA (A.A) - Ankaranın Şubat ayında yüzde 18lik artışla 580 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatının 313,8 milyon doları Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB) üzerinden yapıldı.
     OAİBden yapılan yazılı açıklamada, yılın ilk iki ayında 1,1 milyar dolar seviyesinde ihracat gerçekleştiren Ankaranın, bu performansı ile Türkiye ihracatından yüzde 5 pay aldığı bildirildi. Açıklamada, Ankaranın Şubat ayında yüzde 18lik artışla 580 milyon dolar olarak gerçekleşen ihracatının 313,8 milyon dolarlık bölümün OAİB üzerinden yapıldığı kaydedildi.
     Şubat ayında Ankaradan yapılan ihracatta Sanayi ve Madencilik sektörlerinin ön plan çıktığının belirtildiği açıklamada, Kimyevi Maddeler ve Mamulleri, Makine ve Aksamları, Madencilik Ürünleri, Makine ve Aksamları, Çelik ile Otomotiv Endüstrisi sektörlerinin de ilk sıralarda yer aldığı kaydedildi.
     Açıklamada ayrıca, 2013ün ikinci ayında Ankaradan gerçekleştirilen ihracatta ilk sırayı yüzde 12,8 ile Çin Halk Cumhuriyetinin aldığı, bu ülkeyi Irak, ABD, Almanya ve İtalyanın izlediği ifade edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Yılmaz
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber OAİBden ihracat atağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER