Öğretmenin fedakarlığı

Öğretmenin fedakarlığı -Hakkarinin Yüksekova ilçesinde görev yapan öğretmen, hastalığı nedeniyle okula gidemeyen öğrencisine evde eğitim veriyor


HAKKARİ (A.A) - Mesut Varol - Hakkarinin Yüksekova ilçesinde görev yapan Kastamonulu kadın öğretmen, hastalığı nedeniyle okula gidemeyen öğrencisine evde ders veriyor.
     Süleyman Uğur Sıtkı İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Mizgin Doğan (13), akciğerinde ortaya çıkan rahatsızlık nedeniyle eğitimine ara vermek zorunda kaldı.
     Küçük Mizginin okula devam edemeyeceğini öğrenen Kastamonulu öğretmeni Gülşen Gül ise eğitiminden geri kalmasını istemediği öğrencisini evinde ziyaret ederek hem dersleri hem de hastalığıyla yakından ilgilenmeye başladı.
     Okul çıkışı Doğan ilesinin Güngör Mahallesindeki evine giden fedakar öğretmen, sohbet edip moral verdiği öğrencisine okulda işlenen konuları da anlatıyor.
     Öğretmen Gül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, derslerindeki başarısıyla sınıfının en çalışkan öğrencilerinden biri olan Mizginin okuması gerektiğini belirterek, okuma hayalinin yıkılmaması için kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade etti.
     En büyük arzusunun iyileşip okula gitmek olduğunu anlatan Mizgin Doğan ise hastalığı nedeniyle 6 aydan bu yana okula gitmediğini ve hem sınıfını hem de arkadaşlarını çok özlediğini söyledi.
     Öğretmeni sayesinde derslerinden geri kalmadığını vurgulayan küçük Mizgin, Derslerimde başarılı olup okulumu bitirmek ve doktor olmak istiyorum. İnşallah hayallerime kavuşurum dedi.
     Mizgin Doğan, ailesinin maddi durumu yetersiz olduğu için tedavi olmadığını bildirerek, yetkililerden ve hayırseverlerden kendisine yardım edilmesini istedi.
    
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Öğretmenin fedakarlığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER