Ölçü ve ölçü aletlerine periyodik muayene

Ölçü ve ölçü aletlerine periyodik muayene uyarısı


YALOVA (A.A) - Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, her türlü ölçü ve ölçü aletlerinin periyodik muayenesinin yaptırılması konusunda uyarıda bulundu.
     Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdür Vekili Hüseyin Çiçek, yaptığı yazılı açıklamada, ölçü ve ölçü aletlerinin kamu yararına uygun olarak kullanımının sağlanması, muayenesi ve damgalanması işlemleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüklerince yürütüldüğünü hatırlattı.
     Kanun hükümlerine göre ölçü ve ölçü aletlerinin iki yılda bir muayene edilerek damgalanmasının zorunlu olduğunu ifade eden Çiçek, şunları kaydetti:
     Ölçü ve ölçü aletlerinin 2013 yılı periyodik muayenesi için müracaatlar 1 Ocak tarihinde başlamış olup, 28 Şubat 2013 günü mesai bitiminde sona erecektir. İki yıllık damga süresini doldurmuş ölçü ve ölçü aletlerinin muayenelerinin yaptırılmadan kullanılması yasaktır. Damgası kopmuş, bozulmuş, damga süresi dolmuş ölçü aletini kullananlar 2013 yılında 3516 Sayılı Ölçüler ve Ayar Kanununa göre idari para cezasına çarptırılacaktır. İleride mağdur olmamaları bakımından 2 bin kilogramın üzerindeki kantar, baskül, terazi, taksimetre, LPG ve akaryakıt sayacı gibi ölçü ve ölçü aletlerini kullananların periyodik muayene müracaatlarını en geç 28 Şubat 2013 tarihi mesai bitimine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne yapmaları zorunlu bulunmaktadır.
     Çiçek, uzunluk ölçüleri, akıcı maddeler için hacim ölçülerinin 5 kilograma kadar hassas olmayan kütle ölçüleri, mekanik tartı aletlerinden masa terazileri, asma teraziler, tek kollu kantarlar, ibreli teraziler, her türlü elektronik terazi ve çekeri 2 bin kilogramdan az baskülleri bulunanların da ilgili belediye başkanlıklarına müracaat ederek muayene için gün almaları gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: İsmail Ersan
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Ölçü ve ölçü aletlerine periyodik muayene Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER