Bahar havası meyve ağaçlarını şaşırttı

Bahar havası meyve ağaçlarını şaşırttı -Trabzonda havanın mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sonucu erik ağaçları çiçek açtı, dut ağacı ise meyve verdi


TRABZON (A.A) - Trabzonda son günlerde havanın mevsim normalleri üzerinde seyretmesi sonucu erik ağaçları çiçek açtı, dut ağacı ise meyve verdi.
     Şubat ayına rağmen adeta bahar havasının yaşandığı Akçaabat ilçesinde erik ağaçlarının çiçek açtığı, dut ağaçlarının ise meyve verdiği gözlendi.
     İlçede yaşayan 66 yaşındaki emekli öğretmen Mevlüt Semerci, AA muhabirine, bahçesinde yetiştirdiği dut ağacının meyve verdiğini belirterek, Dut ağacı haziran aylarında meyve verir. İlk kez dut ağacının kışın meyve verdiğine şahit oldum dedi.
     Ağacın erken meyve vermesinin hava sıcaklıklarının yüksek olmasıyla ilgili olduğunu ifade eden Semerci, Uzun yıllardır bağ ve bahçe işleri ile uğraşırım. Emeklilik zamanımı geçirdiğim bahçemdeki dut fidanının zamansız meyve vermesine şaşırdım. Denemek için tadına baktım. Acı bir tadı var. Bu durum mevsiminde yetişmediği için oluştu diye konuştu.
    
     Muhabir: Derviş Altuntaş / Asena Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Bahar havası meyve ağaçlarını şaşırttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER