Öldürdüğü kişinin arama çalışmalarına katılmış

Öldürdüğü kişinin arama çalışmalarına katılmış -Konyada gözaltına alınan zanlının, öldürdüğü kişinin kızını, vicdanını rahatlatmak için evlendirdiği iddia edildi -Ayrıca zanlının, öldürdüğü kişinin arama çalışmalarına katıldığ


KONYA (A.A) - Konyada gözaltına alınan cinayet zanlısının, öldürdüğü kişinin kızını, vicdanını rahatlatmak için evlendirdiği iddia edildi. Ayrıca zanlının, öldürdüğü kişinin arama çalışmalarına da katıldığı belirtildi.
     Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar ve Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kayıp kişiler üzerindeki çalışmalarına; yaklaşık bir yıl önce, birbirlerini tanıyan Fatih Karagöz (25) ile Hürrem Uslu (33) dosyalarını da ekledi.
     Fatih Karagöz hakkında 2003, Hürrem Uslu hakkında ise 2004 yılında kayıp başvurusu yapıldığını, her ikisinin de araçlarının terk edilmiş olarak bulunduğunu öğrenen ekipler; kayıp kişilerin en son Bünyamin K. (35) ile görüştüğünü belirledi.
     Soruşturmayı derinleştiren polis, Bünyamin Knin daha önce, Fatih Karagözün yakınları tarafından elleri ve ayakları bağlanarak işkenceye maruz bırakıldığını ve güvenlik güçlerince kurtarıldığını tespit etti. Toplanan delillerin ardından polis, Bünyamin K. ile birlikte 8 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerden 7si alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
     Bünyamin K; birlikte gazino işlettikleri Hürrem Uslunun, Fatih Karagözü öldürüp, cesedini; halen yağma suçundan cezaevinde olan ağabeyi Abdullah ile birlikte Çumra ilçesindeki boş araziye gömdüklerini söyledi.
     Ortağı Hürrem Uslunun, sürekli kendisini olayı anlatman halinde seni öldürürüm diye tehdit ettiğini iddia eden Bünyamin K, bu yüzden Usluyu öldürüp gömdüğünü anlattı.
     Bünyamin Knin, vicdanını rahatlatmak adına, Hürrem Uslunun kızını evlendirmek için ineğini sattığı, çocuklarına sürekli maddi destekte bulunduğu öğrenildi. Ayrıca zanlının, Usluyu arama çalışmalarına katıldığı, ailesini sürekli teselli ettiği belirtildi.
     Zanlının ifadeleri doğrultusunda, Çumra ilçesine bağlı Apa beldesindeki arazide Hürrem Uslunun cesedi arandı. Kepçeyle yapılan kazıda, Usluya ait kemikler bulundu. Öldürülen ikinci kişi olan Fatih Karagözün gömüldüğü belirtilen Alibeyhüyüğü beldesindeki arazide yapılan kazı çalışmalarında ise bir sonuca ulaşılamadı.
     Polisteki işlemleri tamamlanan zanlı, adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
    
     Muhabir: Metin Bolat
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Öldürdüğü kişinin arama çalışmalarına katılmış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER