Orduda 4 bine yakın tarım işçisi

Orduda 4 bine yakın tarım işçisi çadır kentlerde barınıyor -Fındık hasad sezonun açılmasının ardından aileleri ile birlikte Orduya gelen 4 bine yakın tarım işçisi il genelinde valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan çadır kentlerde


ORDU (A.A) - Gökhan Gücüklüoğlu - Fındık hasat sezonunun açılmasının ardından aileleri ile birlikte Orduya gelen 4 bine yakın tarım işçisi il genelinde valilik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan çadır kentlerde yaşamlarını sürdürüyor.
     Her yıl kentte fındık hasat sezonunun başlaması ile binlerce tarım işçisi yöreye gelirken, geçmiş yıllarda kendi imkanları ile dere kenarlarında sağlıksız şartlarda konaklayan tarım işçilerinin daha insani şartlarda barınmaları için valililik ve kaymakamlıklar tarafından oluşturulan çadır kentler tarım işçilerini ve ailelerini ağırlıyor.
     Çocuklar için park alanları, tuvaletler, banyolar bulunan çadır kentlerde tarım işçileri ve aileleri sağlıklı ortamlarda yaşama imkanı buluyor.
     Ordu Vali Vekili Ömer Adar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ordu genelinde fındık hasat sezonunun başlamasının ardından aileleri ile birlikte kente gelen tarım işçilerinin sayısının 3 bin 669 kişiye ulaştığını söyledi.
     Tarım işçilerinin aileleri ile dört ayrı çadır kente barındıklarını belirten Adar, söz konusu rakamın sadece çadır kentlerde konaklayan işçilerden ibaret olduğuna işaret ederek, Çadır kentlerde kalan işçilerin yanı sıra işçilerin büyük bir kısmı da direk olarak bahçelere gidiyorlar. Onun için zaman zaman sağlıklı bir rakam ortaya çıkmayabilir. Çünkü bu sayı değişebiliyor. Ancak şu an için Ordu merkez Uzunisa köyünde oluşturulan çadır kentte 750, Perşembe ilçesindeki çadır kentte bin 280, Fatsa ilçesinde bin 55, Ünye ilçesindeki çadır kentte ise 584 mevsimlik tarım işçisi konaklıyor. Toplam 3 bin 669 işçi ilimiz genelinde konaklamaya devam ediyor dedi.
    
     -Sosyal aktiviteler devam ediyor-
    
     Orduda konaklayan mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına yönelik ise gerçekleştirilen sosyal aktiviteler devam ediyor.
     Valilik tarafından 16 yaşından küçük çocukların bahçelerde çalıştırılmalarının yasaklanmasının ardından, söz konusu çocuklara resim, müzik, şiir, okuma yazma ve genel kültür konularında, öğretmenler tarafından kurslar veriliyor.
     Bunun yanı sıra çadır kentlerde kalan işçilerin giysileri de Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca yıkanıyor.
    
     Muhabir: Gökhan Gücüklüoğlu/ Dilek Sezen
     Yayıncı: Hüseyin Likoğlu
<< Önceki Haber Orduda 4 bine yakın tarım işçisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER