Orhangazide kivi yetiştiriciliği

Orhangazide kivi yetiştiriciliği -Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Çelik: -Kivi tüketimi ve üretiminin artırılması, çiftçimiz için son derece önemli


BURSA (A.A) - Bursa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, kivi tüketimi ve üretiminin artırılmasının, çiftçiler için son derece önemli olduğunu bildirdi.
     Çelik, Orhangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsünün, Orhangazi Kaymakamlığı Konferans Salonunda düzenlediği eğitim programında, Bursanın hem otomotiv hem de tarım kenti olduğunu söyledi.
     Yalovanın, kivi üretiminde uzman bir bölge olduğunu ve Türkiyede en fazla üretimin burada yapıldığını belirten Çelik, Orhangazi, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzün katkılarıyla son dönemlerde kivi üretiminin arttığı bir ilçemiz. Bu adımları her zaman destekliyoruz. Kivi tüketimi ve üretiminin artırılması, çiftçimiz için son derece önemli. Kivi geleceğin ürünüdür ve en önemli alternatif üründür dedi.
     Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer de geliri yüksek bir ürün olan kivi üretimi konusunda ilçede yürütülen çalışmaları desteklediklerini ifade etti.
     Orhangazi Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gürkan Kabul ise Türkiyede kivi üretim merkezi Yalova olmasına rağmen son yıllarda bu konuda Orhangazide önemli hamleler yapıldığını anlattı.
     İlçede tarım alanlarının yüzde 60ını zeytinliklerin oluşturduğu bilgisini veren Kabul, Buna karşı kivi üretimi de her geçen gün artıyor. Şu an itibariyle Orhangazi bölgesinde kivi yetiştirilen alan, bin dekarı geçmiş durumdadır. Bu alanın her geçen yıl daha da artacağını söyleyebiliriz. Tüm bunlar gösteriyor ki kivi, Orhangazide zeytine alternatif ürün olmuştur diye konuştu.
     Program, Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünde görevli ziraat mühendisi Dr. Arif Atak ve uzman Kemal Kahramanın, kivi hakkında çiftçi temsilcileri ve üreticileri bilgilendirmesinin ardından bir kivi bahçesinin incelenmesiyle sona erdi.
    
     Muhabir: Musa Öztürk
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Orhangazide kivi yetiştiriciliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER