Orman işçilerinin nefes kesen yarışı

Orman işçilerinin nefes kesen yarışı -Artvinde orman işçileri, odunları motorlu testere ile düzgün kesme, bölme, kabuk soyma, odunları el testeresi ile kesme, istifleme ve boylama olmak üzere toplam altı etapta yarıştı (


ARTVİN (A.A) - Artvin Orman Bölge Müdürlüğünce 2. Geleneksel Orman İşçileri Yarışıyor konulu yarışma düzenlendi.
     Dünya Ormancılık Günü dolayısıyla Ormanlı mevkisindeki odun deposunda yapılan yarışmaya, Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu, Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Ateş, Orman İşletme Müdürleri, orman işçileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
     Orman İşletme Müdürlüklerinin üretim kısmında çalışan orman işçilerinden ön eleme yapılarak seçilenler, odunları motorlu testere ile düzgün kesme, bölme, kabuk soyma, odunları el testeresi ile kesme, istifleme ve boylama olmak üzere toplam altı etapta yarıştı.
     Yarışmada, Borçka Orman İşletme Müdürlüğünden Hasan Aydın ve Kenan Balcı birinci, Yusufeli Orman İşletme Müdürlüğünden Cihan Aslan ve Rasim Aslan ikinci, Ardanuç Orman İşletme Müdürlüğünden Muammer Şahin ile Yücel Geçici ise üçüncü oldu.
     Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, yaptığı konuşmada, Artvinin yaklaşık yüzde 70inin orman olduğunu ifade ederek, Bu rakam gerek Türkiyedeki iller bazında gerekse dünya bazında ortalamaların çok üstünde dedi.
     Orman alanının çok geniş olmasının bir şey ifade etmediğini belirten Kaya, Artvin, ülkemizde orman alanı en geniş iller arasında birinci olmasına rağmen göç veren iller arasında da birinci sırada. Orman varlığımızın sürdürülebilirliğini sağlamamız lazım. Bunu da ormanla iç içe yaşayan orman köylülerimizin kazanımlarını artırarak ve köyden kente göçü engelleyerek yapabiliriz dile konuştu.
     Orman köylüsünün aileleri gibi olduğunu dile getiren Kaya, Orman köylüsünün rutin yaptığı işleri, daha samimi bir ortam içerisinde yarışmaya dönüştürdük. Bu yarışmayla orman köylümüzün alın terini daha geniş kitlelere duyurma çabası içindeyiz. Ormancı, kışın buz üzerinde, yazın da köz üzerinde olan insandır. Geçen yıl birincisini yaptığımız bu yarışma Türkiye bazında bir ilk. Yarışmanın Türkiye çapında örnek olmasını canı gönülden arzuluyorum dedi.
     Yarışmada birinci olan Hasan Aydın ve Kenan Balcıya kupa ve madalyalarını Vali Yardımcısı Yılmaz Kurt verdi. Diğer yarışmacıların ödülleri ise Orman Haftası etkinliklerinde verilecek.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş / Asena Akçay
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Orman işçilerinin nefes kesen yarışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER