Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -Bakanlık olarak Türkiyede orman yangınları konusunda teyakkuz halindeyiz -Yangının şakası yok biliyorsunuz. Biz gerekli tedbirleri aldık. Şu ana kadar çok başarılıyız. Akdeniz ülkelerinde


ARDAHAN (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye genelinde orman yangınları konusunda teyakkuz halinde olduklarını söyledi.
     Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ardahana gelen Eroğlu, Vali Mustafa Tekmeni ziyaret ederek, şehrin sorunları ve çalışmalar hakkında brifing aldı.
     Bakan Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti döneminde Ardahana önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, sınır boylarındaki illeri önemsediklerini ifade etti.
     AK Parti Hükümeti döneminde Ardahana 19 kez bakan geldiğini vurgulayan Eroğlu, Her gelişimizde elimiz dolu olarak geliyoruz. Bugün bunu koordinasyon toplantısında da değerlendireceğiz. Buraya yapacağımız yatırımları ele alacağız. Ardahan yıldızı parlak bir il. Nüfus başına en fazla yatırım yapıldığı il Ardahan diye konuştu.
     Bakanlık olarak orman yangınlarına karşı tedbirli olduklarının altını çizen Eroğlu, şunları kaydetti:
     Bakanlık olarak Türkiyede orman yangınları konusunda teyakkuz halindeyiz. Meteoroloji de bize bağlı. Kritik, yangına karşı hassas bir durum olunca, hava şartları, sıcaklık, nem durumu olunca ve rüzgar açısından hemen orada seyyar ekiplerimiz gidiyor. Ekipman olarak donanımlıyız. 700den fazla gözetleme kulemiz, 150ye yakın takip sistemimiz var. 49 yangın söndürme uçak ve helikopterimiz var. Ayrıca 5 bine yakın ekibimiz var. Yani arazi iş makinesi olarak. 11 bin 500 kadar da mücadele işçimiz var.
     Bakanlık olarak başarılı bir şekilde yangınları takip ettiklerini vurgulayan Eroğlu, Ama yangının şakası yok biliyorsunuz. Biz gerekli tedbirleri aldık. Şu ana kadar çok başarılıyız. Akdeniz ülkelerinde yangına karşı mücadele konusunda en başarılı ülkeyiz dedi.
     Bakan Eroğlu, Türkiyede arazilerdeki tapulaştırma çalışmalarının 2-3 yıl içinde bitirmeyi planladıklarını ifade etti.
     Basına kapalı olarak devam eden toplantının ardından Eroğlu, Ardahan Belediye Başkanı Faruk Köksoyu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     AK Parti İl Başkanlığına geçerek, burada partililerle bir araya gelen Eroğlu, daha sonra, Karsa hareket etti.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER