Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: 2023 yılından önce dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına girelim diye bir hedefe kilitlendik


BİTLİS (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2023 yılından önce dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına girelim diye bir hedefe kilitlendik dedi.
     Bitlis Valiliğince Polis Evinde düzenlenen iftarda konuşan Bakan Eroğlu, hükümetin son 9 yılda muhteşem yatırımlara imza attığını söyledi.
     Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı için Başbakanın büyük bir hedef ortaya koyduğunu ifade eden Eroğlu, şöyle konuştu:
     2023 yılından önce dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına girelim diye bir hedefe kilitlendik. Hep beraber bu hedefi yakalayacağımıza yürekten inanıyorum. 500 milyar dolarlık bir ihracat hedefimiz var. Türkiye sanayisiyle ticaretiyle çok güçlü bir ülke olacak. Bunun için mutlak surette bir birimizi sevmemiz lazım. Bu topraklar hepimizin. Bir bayrak altında kardeşliğimizi pekiştirmek suretiyle, bunu mutlaka gerçekleştirmemiz gerekiyor. 2002 yılından bu zamana kadar çok şeyler değişti. Paramızda 6 sıfır vardı. Onları attık. IMFye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Bunun büyük kısmını ödedik. Geçen Bakanlar Kurulunda IMF Türkiyeden 5 milyar dolarlık yardım istedi. Nereden nereye geldik. Allaha şükür. Türkiye inşallah çok daha güçlü olacak. Hep birlikte çalışarak bunu gerçekleştireceğiz.
     Sadece Merkez Bankasının kasasını doldurmakla kalmadıklarını, aynı zamanda bütün borçları da ödediklerini söyleyen Eroğlu, Bütün bu borçları ödüyoruz. Merkez Bankasının kasasını dolduruyoruz. Bunun dışında Türkiyede her yerde yatırımlar devam ediyor. 16 bin kilometre bölünmüş yol yapıldı. Havaalanları halkın yolu oldu. Sağlık alanında muazzam bir dönüşüm oldu. 300den fazla büyük hastane bin 100 adet sağlık tesisi açtık. İnşallah çok daha yatırımlar devam edecek diye konuştu.
     Yemeğin ardından Bakan Eroğlu, karayoluyla Muşa gitti.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER