Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr.

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Metineren: -Yaz mevsiminde, yanlış ayakkabı seçimleri ayaklarda bir takım hastalıkların oluşmasına neden olur


AĞRI (A.A) - Ağrı Devlet Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Hasan Metineren, Yaz mevsiminde, yanlış ayakkabı seçimleri ayaklarda bir takım hastalıkların oluşmasına neden olur dedi.
     Metineren, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ayakkabı seçiminin ayak sağlığı için çok önemli olduğunu, ayakkabı seçimlerinde ayağın anatomik yapısına ve ölçülerine dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.
     Deri veya doğal malzemelerden üretilmiş ayakkabıların tercih edilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu belirten Metineren, şunları kaydetti:
     Yanlış ve sağlıksız ayakkabı seçimi bir çok ayak rahatsızlığına sebep olur. Yanlış ayakkabı seçimi denince akla gelen çok yüksek topuklu, ayağa göre küçük, taraklı ayaklara dar ayakkabı gibi tercihlerdir. Maalesef pek çok kimse ayakkabının tipine ve duruşuna veya satıcının telkinlerine aldanıp ayağına pekte uygun olmayan ayakkabılar almaktadır. Bu tip yanlış ayakkabı seçimi ayakta nasırlar, kronik yara ve ülserler, tırnak batmaları ve mantar enfeksiyonları gibi bir takım hastalıkların oluşmasına, ya da mevcut bazı hastalıkların ilerlemesine neden olabilir.
     Metineren, görüşüne aldanarak alınan ayakkabıların da ilerleyen süreçte önemli sorunlar ortaya çıkartabileceğini, bu sorunlarla karşılaşmamak için ayakkabı seçiminde aceleci olunmamasını sözlerine ekledi.
     (FY-SL-AKS)
<< Önceki Haber Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER