Osmaniyede Haydi gençler camiye projesi

Osmaniyede Haydi gençler camiye projesi -Kadirli ilçesinde başlatılan proje kapsamında camiye giden gençler ve çocuklara puanlama sistemine göre hediye verilecek


OSMANİYE (A.A) - Kadirli ilçesinde başlatılan Haydi gençler camiye projesi kapsamında camiye giden gençler ve çocuklara puanlama sistemine göre hediye verilecek.
     Projeyi başlatan Miraç Camisi İmamı Recep Çeri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, amacının ilçedeki çocukları sokaktan kurtararak, hayırlı bir nesil yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu söyledi.
     8 Şubatta sona erecek olan proje kapsamında, camiye gelen 1. sınıftan 12. sınıfa kadar öğrencilere hediye vereceğini kaydetti.
     Projesinin ilçedeki gençlerden ilgi gördüğünü anlatan Çeri, şunları anlattı:
     Çocuklar, ezanla birlikte camiye geliyor. Namaz bitiminde de kazandıkları puanları yazdırıyor. Sayıları 150yi bulan çocuklar, bu şekilde hem ibadetlerini yapmış, hem de sosyalleşmiş oluyorlar. Buradaki amacımız, camimizde cemaat sayısını hem fazlalaştırmak hem de cemaati gençleştirmektir. Öte yandan bu şekilde çocuklarımızı sokaktan kurtararak, hayırlı birer evlat olarak yetişmelerine katkı sağlamış bulunuyoruz. Velilerinin izniyle her gün 5 vakit namaza gelen öğrencilere puan veriyoruz.
     Sabah namazına 5, öğle, ikindi ve akşam namazına 2, yatsı namazına ise 4 puan verdiklerini dile getiren Çeri, Proje sonunda düzenleyeceğimiz törenle katılan tüm öğrencilerimize hediye vereceğiz. İlkokul 1. sınıftan lise son sınıfa kadar yaş gruplarını kapsayan gençlere, tablet PC, bisiklet ve cep telefonu gibi hediyeler veriyoruz. Ödüllü projemize destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Osmaniyede Haydi gençler camiye projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER