Osmaniyede 91. Kurtuluş Etkinlikleri

Osmaniyede 91. Kurtuluş Etkinlikleri


OSMANİYE (A.A) - Osmaniyenin düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı kutlamaları kapsamında, 7 Ocak Kurtuluş Yürüyüşü ve Rahime Hatunu Anma programı düzenlendi.
     Etkinlik, protokol üyeleri ve öğrencilerin mehter takımı eşliğinde, belediye binası önünden Rahime Hatun Meydanına yürüyüşüyle başladı.
     Rahime Hatun Meydanında düzenlenen programda, günün anlam ve önemini anlatan konuşma yapan Rahime Hatun Kız Teknik ve Meslek Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ayşe Gedik, milli mücadele kahramanlarından bahsetti.
     Osmaniyenin kurtuluş mücadelesinde Rahime Hatunun önemli bir yere sahip olduğunu ifade eden Gedik, Kurtuluş mücadelemizde çok sayıda kahramanlarımız şehit düşmüştür. Bunlardan birisi de Rahime Hatundur. O, omuzunda filinta, göğsünde fişeklikle genellikle atlı gezen güçlü bir kadındı. Onun için taşı sıksa suyunu çıkarır demişlerdir. Çete reisi Hüseyin ağa onu onbaşı rütbesi ile çete listesine almıştır. Rahime Hatun, Allah yardım etse tek başıma düşmanı kırarım diyerek, çatışmalara girmekten kaçınan silah arkadaşlarına cesaret verici sözler söylemiştir. Sıktığı kurşunlar her atışta düşmanı yere sermiştir. Arkadaşlar, düşman karargahını mutlaka alacağız, Allah bizimle beraberdir diyerek ileri atıldığı kurtuluş savaşımızda göğsünden vurularak şehit düşmüştür. Bunu gören arkadaşları karargahı ele geçirmiştir. Rahime Hatun cephede savaşarak tüm Osmaniyelilerin gururu olmuştur diye konuştu.
     Mehter takımının gösterisi ve şiirler okunmasıyla sona eren programa, Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah, Garnizon Komutanı Muhabere Kurmay Albay Ersin Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu, Belediye Başkanı Kadir Kara, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Ümit Kahrıman
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Osmaniyede 91. Kurtuluş Etkinlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER