ÖSO Tevhid Sancağı Tugayı Komutan Yardımcısı

ÖSO Tevhid Sancağı Tugayı Komutan Yardımcısı Hatip: -Suriyenin özgürlüğe kavuşması İslam ümmetinin daha güçlü kılınması demektir


ADIYAMAN (A.A) - Suriyedeki Özgür Suriye Ordusuna (ÖSO) bağlı Tevhid Sancağı Tugayı Komutan Yardımcısı Ahmet Hatip, Suriyenin özgürlüğe kavuşması İslam ümmetinin daha güçlü kılınması demektir dedi.
     Anadolu Platformu Koordinatörü Mahmut Kaçmazer ile Ahmet Hatip, Adıyamanın Çelikhan ilçesindeki Suriyeye Yardım Platformunu ziyaret etti. Hatip, burada yaptığı konuşmada, yardımlarından dolayı Türk halkına teşekkür etti. ÖSOnun yaşadıkları yerleşim birimlerinin yüzde 80-85ine hakim olduğunu belirten Hatip, Esed güçlerine karşı zor şartlarda mücadele veriyoruz. Ancak bu mücadelede gerekli olan donamına ihtiyacımız var diye konuştu.
     Dünya ülkelerinin Suriyedeki olaylara sessiz kaldığını dile getiren Hatip, şunları kaydetti:
     Öncelikle Türk halkına teşekkür ediyorum. Bizler sadece Suriye halkı için savaşmıyoruz. Biz tüm İslam toplumu için savaşıyoruz. Suriyenin özgürlüğe kavuşması İslam ümmetinin daha güçlü kılınması demektir. Eğer Suriye bu mücadelede başarısız olursa bu İslam ümmeti için büyük bir kayıp olacaktır. ÖSO Suriyenin büyük bölümüne hakimiyet kurmuş, ele geçirmiş bulunmaktadır. Allahın izniyle yakın bir zamanda Suriyenin özgürleşmesini hep birlikte göreceğiz. Şu an için tek engel Esed zaliminin kendisidir. Allahtan dileğimiz Esed zaliminin bir şekilde devrilmesinin sağlanmasıdır.
     Anadolu Platformu Bölge Koordinatörü Kaçmazer ise Türkiye genelinde toplanan yardımların koordineli bir şekilde Suriyeli mültecilere dağıtıldığını ifade etti.
     Çelikhandaki Suriyeye Yardım Platformu Sözcüsü Ebumüslim Çakmak da, Suriyeye yardım konusunda üzerlerine düşeni yapmaya devam edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber ÖSO Tevhid Sancağı Tugayı Komutan Yardımcısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER