Otomobilin çarptığı Esmerime yoğun bakım

Otomobilin çarptığı Esmerime yoğun bakım -Bursada, hafta sonu bir otomobilin çarpması sonucu yaralanan 2 yaşındaki kedi için, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan ve Bakım Merkezi çalışanları seferber oldu -Kediy


BURSA (A.A) - Harun Kaymaz - Bursada hafta sonu otomobilin çarpması sonucu yaralanan 2 yaşındaki kediye, belediye sahip çıktı.
     Beyin travması geçiren ve bilinç kaybı oluşan kedi için, Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım Merkezi çalışanları adeta seferber oldu. Yoğun bakıma alınan talihsiz hayvana Esmerim adı verildi.
     Veteriner Hekim Ayşe Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Osmangazi ilçesi Muradiye Mahallesinde oturan Figen Onur Bulut tarafından merkeze getirilen kedinin, ilk anki durumunun çok kötü olduğunu söyledi. Esmerimin hayata tutunması ve iyileşmesi için adeta tüm çalışanların seferber olduğunu belirten Yazıcı, şöyle dedi:
     Cumartesi günü otomobilin altında kalmış. Sahibi, pazar sabahı bize getirildi. Beyin travması geçirmişti. Aynı zamanda bilinç kaybı yaşıyor ve akciğeri kanıyordu. Vücudunda kırıklar oluşmuştu. Bu nedenle cerrahi müdahale yapamadık.
     Yazıcı, kedinin durumunun ağır olması nedeniyle özel bakım uyguladıklarını belirten Yazıcı, Merkezimizde özel bir makinemiz var. Bu makinenin sıcaklığı 42 derece. Kediyi 4 gündür burada tutuyoruz. Sürekli serum veriliyor. Şimdi durumu gayet iyi, birkaç kırıkla atlattı. Yarın çene ameliyatı olacak. Kedi ve köpeklerin tedavilerinde ısı ayarı çok önemli. Onların da vücut ısısı kaza sonrası insanlardaki gibi düşer. Bu durumda uygun sıcaklığı yakalamak lazım. İşte biz de özel makinemizde bu sıcaklık ve stabil ortamı yakalıyoruz diye konuştu.
    
     -6 ay önce de yine otomobil çarpmış-
    
     Kediyi tedavi için merkeze getiren Figen Onur Bulut ise Esmerimi 2 yıl önce sokakta bularak sahiplendiğini söyledi.
     Esmerimi bulduğunda gözlerinde iltihap olduğunu dile getiren Bulut, İyileştirdim, kısırlaştırdım ve 6 ay önce sokağa saldım. O gün bir otomobilin altında kalarak ağır yaralandı. Tüm tedavilerini yaptırdım, tekrar iyileşti. Fakat birkaç gün önce yine bir aracın altında kalmış. Haber gelince hemen özel bir kliniğe götürdüm. Ardından da Nilüfer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Hayvan Bakım Merkezine bıraktım. Burada kedime çok iyi bakılıyor, yetkililere çok teşekkür ederim dedi.
    
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Otomobilin çarptığı Esmerime yoğun bakım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER