Pariste 3 kadının öldürülmesi

Pariste 3 kadının öldürülmesi -Diyarbakır Baro Başkanı Elçi: Bu tür eylemlerin başlatılan sürece zarar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Pariste terör örgütü PKKya yakınlığıyla bilinen Kürdistan Enformasyon Bürosunda 3 kadının öldürülmesine ilişkin olarak, Bu tür eylemlerin başlatılan sürece zarar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz dedi.
     Elçi, Sümer Park Resepsiyon Salonunda, Diyarbakırdaki 233 sivil toplum kuruluşunca hazırlanan ortak basın bültenini okudu. Elçi, Kürt meselesinin çözümüne yönelik geçmişte başlatılan ve akamete uğrayan deneyimlerden ders çıkarılması gerektiğini belirterek, Sorunun tarihi ve toplumsal yönleri dikkate alınarak bütün yönleriyle bir yol haritası belirlenmelidir diye konuştu.
     Diyarbakırdaki sivil toplum örgütleri olarak, başlatılan tarihi ve önemli sürecin her aşamasında gerekli katkıyı sunmaya hazır olduklarını kaydeden Elçi, şunları söyledi:
     Başlatılan diyalog süreci, sorunun barışçıl çözümü açısından bütün taraflara büyük sorumluluklar yüklemektedir. İlgili bütün kesimler sürece zarar verecek tutum ve davranışlardan kaçınmalıdır. Diyaloğun gelişmesi ve sorunların daha rahat bir ortamda müzakere edilebilmesi bakımından gerekli önlemler alınmalı, çatışma ve operasyonlardan kaçınılarak, sağlıklı bir diyalog ortamına katkı sunulmalıdır.
    
     -Paristeki olay-
    
     Elçi, açıklamanın ardından gazetecilerin Paristeki cinayetlere ilişkin sorusu üzerine ise Bu bilgi bizi üzmüştür. 3 kadın siyasetçinin Pariste silahlı bir saldırı sonucunda katledilmesini Diyarbakırdaki sivil toplum örgütleri olarak kınıyoruz. Bu tür provokatif eylemelere karşı tarafların duyarlı olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu tür eylemlerin başlatılan sürece zarar vermemesi gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülmesi bakımından dikkatli ve hassas davranmasını bekliyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Yakut - Nail Kadırhan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Pariste 3 kadının öldürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER