Pestil ve köme vakumlu pakete girdi

Pestil ve köme vakumlu pakete girdi -Gümüşhanede bir işletme, yörenin en önemli ekonomik ürünlerinden pestil ve kömeyi, daha uzun süre taze kalmaları için vakumlu paketlerde satışa sundu -Pestil ve köme imalatçısı Yılmazer: Pestil


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede bir işletme, yörenin en önemli ekonomik ürünlerinden pestil ve kömeyi, daha uzun süre taze kalmaları için vakumlu paketlerde satışa sundu.
     Yörede yetişen dut ve cevizlerin çeşitli işlemlerden geçirilmesinin ardından elde edilen pestil ve köme, kentte 23 farklı işletme tarafından yurt içi ve yurt dışına satılıyor.
     Gerek dut ve cevizlerin toplanarak satılmasında, gerekse üretim aşamasında bir çok ailenin geçim kaynağı haline gelen pestil ve köme, son yıllarda işletmeler tarafından farklı şekil ve tatlarda üreticinin beğenisine sunuluyor.
     Kentte pestil ve köme imalatçılığı yapan Yaşar Yılmazer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, pestil ve kömeyi ilk defa vakumlu paketlerde satışa sunduklarını, bu sayede pazarı genişletmeyi amaçladıklarını söyledi.
     Paketlenmiş haldeki pestil ve kömeye büyük alışveriş merkezlerinden talebin arttığına işaret eden Yılmazer, Aynı zamanda pestil ve kömenin gramajlarını küçülterek yeni bir pazar oluşturma gayretine girdik. Hedefimiz büyük alışveriş marketlerine girmekti ve Türkiyede hatırı sayılır marketler zincirinde haftada 3 ile 5 ton arasında değişen ürünle yer aldık dedi.
     Pestil ve kömelerin vakumlu halleriyle 6 aya kadar taze kalabildiğini anlatan Yılmazer, şöyle devam etti:
     Pazarda talepleri karşılayamayacak noktaya geldik. Marketlerden aşırı talep aldık ve onları zor da olsa karşılıyoruz. Gümüşhane pestili Türkiyede tanınan ve bilinen bir isim. Yurt dışından gelen talepleri karşılayacak üretimimiz şu anda yok, bu nedenle söz konusu talepleri ertelemek durumunda kalıyoruz. Ürünlerimizin çeşidini, tadını ve şeklini değiştirerek pazara yeni ürünler sunmayı düşünüyoruz.
     Yılmazer, vakumlama sistemi sayesinde ürünlere el değmeden paketleme yapıldığını da vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Pestili ve kömeyi çok kısa sürede doğallığını, tadını ve rengini bozmadan nasıl dönüştürürüz, nasıl seri üretim yaparız diye düşündük. Bu olurken iki temel noktayı esas aldık. Herkes pestil yapacak ama biz pestilimizdeki damak tadını en üst düzeyde tutacağız. Bu amaçla vakum makinesi aldık. Bu sayede üretim aşamasından paketleme aşamasına kadar ürünlere el değmiyor. Bu da gıda güvenliğini ve hijyeninin garantisi.
    
     Muhabir: Osman Yetim
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Pestil ve köme vakumlu pakete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER