Polatlı Ziraat Odasından Üreticilere hibe destesi

Polatlı Ziraat Odasından Üreticilere hibe destesi uyarısı -Makine Ekipman Desteğinde son tarih: 01 Ağustos 2012 -Doğrudan makine ekipman başvuruları artık Polatlıda kabul ediliyor


ANKARA (A.A) - Polatlı Ziraat Odası Başkanı Zekai Köseoğlu, Devletin üreticilere yönelik düzenlediği yüzde 50-si hibe ekipman ve makine desteğinde son başvuru tarihinin 1 Ağustos 2012 tarihi olduğunu, ekipman desteğinden faydalanmak isteyen üreticilerin belirtilen tarihe kadar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini bildirdi.
     Köseoğlu, yaptığı açıklamada, hükümetin 2012 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımları Desteklemesi Programı, Makine-Ekipman Alımları Destekleri Tebliğinin 3 Temmuzda Resmi Gazete de yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı.
     Tebliğin yayınlandığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde üreticilerin, bizzat Gıda, Tarım ve Hayvancılık Polatlı İlçe Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerektiğini bildiren Köseoğlu, Geçtiğimiz senelerde hibe destekli programlardan yararlanmak isteyen vatandaşlarımız Ankaraya giderek başvurularını yapıyorlardı. Başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz eksik evrakla gittikleri zaman Polatlıya bir daha geri dönmek zorunda kalıyorlardı. Biz de bu sorunu ortadan kaldırmak için yetkili kişilerle görüşerek hibe başvurusunu Polatlı İlçe Tarım Müdürlüğüne aldırdık. Başvuru yapmak isteyen çiftçilerimiz bu işlemlerini daha da kolay yapacaklar dedi.
     Köseoğlu şunları söyledi:
     Anıza doğrudan ekim makinesi, arıcılık makine ve ekipmanı, balya makinesi, balıkçı gemilerinde soğuk depo, biçer bağlar, canlı balık nakil tankı, çeltik fide dikim makinesi, el traktörü, file sisteminin kurulması, gübre dağıtma makinesi, güneş kolektörü, mibzer, pamuk toplama makinesi, pancar söküm makinesi, patates söküm makinesi, pülverizatör, sap parçalama makinesi, sap toplamalı saman makinesi, silaj makinesi, sıra arası çapa makinesi, su ürünlerinde buzlama makinesi, su ürünleri için kuluçka dolabı, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, tambur filtre, taş toplama makinesi, yem hazırlama makinesi, zeytin hasat makinesi
    
     Yayıncı: Bilal Yakınbaş
<< Önceki Haber Polatlı Ziraat Odasından Üreticilere hibe destesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER