Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi

Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi -Bartındaki tatbikatta, polis ekipleri bıçaklı saldırganı etkisiz hale getirmesi canlandırıldı


BARTIN (A.A) - Bartında Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi kapsamındaki tatbikatta, polis ekipleri bıçaklı saldırganı etkisiz hale getirmesi canlandırıldı.
     İl Emniyet Müdürlüğünce 18 polis memuruna verilen eğitim sonrasında, Polisevinde tatbikat yapıldı.
     Senaryo gereği, işten çıkarılması sonucu bunalıma giren ve bıçakla etrafa saldıran bir kişi olduğu ihbarı üzerine polis ekipleri olay yerine gitti.
     Emniyet ekipleri, burada patronunu bıçakla yaralayan şahsı kontrol altına almak için çaba gösterdi. Bir süre sonra saldırgan, etkisiz hale getirildi.
     Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, karakol ve asayiş ekiplerine verdikleri eğitimle ekiplerin bir olaya müdahale ederken kendi ve çevre güvenliği maksimum düzeyde sağlamasını amaçladıklarını söyledi.
     Tüm personelin eğitimden geçeceğini ifade eden Altınok, "Şu ana kadar 66 polis memurumuz eğitimden geçmiştir. Halkın huzur ve güvenliğini sağlama amacı güden müdürlüğümüzce eğitim ve tatbikatlarımız devam edecektir" dedi.
     Eğitime katılan polislere Altınok tarafından sertifikaları verildi.
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Polislikte Uygulamalı Durum Eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER