Polisten öğrencilere model uçak eğitimi

Polisten öğrencilere model uçak eğitimi -Çeşitli etkinliklerle çocuklarla bir araya gelen Mersin polisi, son olarak hazırladıkları proje kapsamında 42 çocuğa model uçak yapımını öğretti


MERSİN (A.A) - Mersin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan Model Uçak Projesi kapsamında, 42 çocuğa model uçak yapımı öğretildi.
     Mersin Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Güner, Akdeniz Toplum Merkezinde düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Çay, Çilek ve Özgürlük mahalleleriyle 5 yıl önce tanıştığını söyledi. Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerinin konum itibariyle Mersinin en önemli bölgelerinden olduğunu belirten Güner, Bu bölgeler hem şehrin girişi hem de tren yolunun geçtiği bir bölge. O yüzden önemli bir konumda. Çocuklarımızla 5-6 yıldır sohbet etmeye, onlarla olmaya gayret ediyoruz. Bundan 3 yıl önce yine Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerindeki çocuklarımızla Umut Treni projesi kapsamında seyahat etmiştik. Çok da güzel anılarımız olmuştu diye konuştu.
     Model uçak yapımıyla ilgili başlattıkları projeyle de çocukları sosyal hayata adapte etmeye çalıştıklarını vurgulayan Güner, şöyle devam etti:
     Bu tür projelerle amacımız, çocuklarımızın sosyal hayata daha iyi adapte olmalarını sağlayarak, kendilerine olan öz güvenleri artırmak. 42 çocuğumuz 15 gün boyunca model uçak yapımını öğrendiler ve her biri birer eser ürettiler. Fakat bu proje burada bitmeyecek. Aynı projemiz 18 Marttan itibaren Çilek Toplum Merkezinde 50 kişilik öğrenci gurubumuzla devam edecek. Bunun dışında ilerleyen günlerde Akdeniz Toplum Merkezi ile Çilek Toplum Merkezindeki çocuklarımızla bir piknik düzenleyeceğiz. Pikniğe bütün annelerimiz de davetlidir. Bu tür projelerimiz devam edecektir.
     Güner, çocuklara uçak eğitimi veren polislerin, Türk Hava Kurumu Mersin Şubesinde görevli personelden eğitim aldığını, daha sonra çocuklara eğitim verdiklerini sözlerine ekledi.
     Konuşmaların ardından ilk kursun final pastası kesildi. Daha sonra bahçeye çıkan çocuklar yaptıkları model uçakları uçurdu.
    
     Muhabir: Basir Gülüm / Kerem Kocalar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Polisten öğrencilere model uçak eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER