Polisten soba zehirlenmelerine karşı uygulamalı eğitim

Polisten soba zehirlenmelerine karşı uygulamalı eğitim -Kayseri Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında, odun ve kömür satıcılarına doğru soba yakma teknikleri konusunda uygulamalı eğitim verildi (Fotoğraflı-Gör


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından soba kaynaklı karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi amacıyla yürütülen Sıcak Yuvam Projesi kapsamında, odun ve kömür satıcılarına doğru soba yakma teknikleri konusunda uygulamalı eğitim verildi.
     Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Bürolar Amiri Komiser Yardımcısı Hanifi Erol, Kömürcüler Sitesinde düzenlenen etkinlikte, Sıcak Yuvam Projesinin amacının, vatandaşların doğru soba yakma teknikleri konusunda bilgilendirilerek, karbonmonoksit zehirlenmelerinin önlenmesi olduğunu söyledi.
     Bu çerçevede 20 bin broşür ve afiş bastırdıklarını ifade eden Erol, sobayı doğru kullanma yöntemlerinin anlatıldığı afişlerin muhtarlıklar ile iş yerlerine asılacağını, broşürlerin de vatandaşlara dağıtılacağını belirtti.
     Oduncular ve Kömürcüler Derneği Başkanı Mehmet Tiryakioğlu da Kayseride standart dışı, kalitesiz kömür satışı yapılmadığını belirterek, zehirlenmelerin sobanın doğru kurulmamasından ya da yakılmamasından kaynaklandığını savundu.
     Daha sonra, soba üreticisi bir firmanın yetkilisi İbrahim Dere, sokağa kurulan soba üzerinde doğru yakma tekniklerini anlattı.
     Dere, sobanın üçte ikisinin doldurulması ve üstten tutuşturulması gerektiğine dikkati çekerek, bunun hem tasarruf sağlayacağını hem de çevre kirliliğini önleyeceğini söyledi.
     Borular arasında da boşluklar olmaması gerektiğine işaret eden Dere, Eğer sobaya yeni kömür atmışsanız onun köz olduğunu görmeden sakın uyumayın. Klapeleri hava akımının sağlanması için yüzde 5-10 oranında açık bırakın. Bacaların çatıdan en az 1 metre yüksek olmasına dikkat edin. Sobanın yanmasını yavaşlatmak için klapeleri de kullanabilirsiniz dedi.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Polisten soba zehirlenmelerine karşı uygulamalı eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER