Polonyalı akademisyenlerden Rektör Uysala ziyaret

Polonyalı akademisyenlerden Rektör Uysala ziyaret


KARABÜK (A.A) - Polonya Teknoloji ve Yaşam Bilimleri Üniversitesi öğretim üyeleri Dr. Malgorzata Zojdel ile Dr. Malgorzata Michalcewicz Koniowska, Karabük Ünivetsitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysalı ziyaret etti.
     Zojdel, ziyarette yaptığı konuşmada, KBÜnün genç ve çok gelişmiş bir üniversite olduğunu söyledi.
     Kampüsü çok etkiyeceği bulduğunu ifade eden Zojdel, Bizim üniversitemiz 60 yıllık bir tarihe sahip fakat 10 bin öğrencimiz var. Ancak KBÜ 5 yıllık bir üniversite olmasına rağmen 22 bin öğrencisi var. Bu gerçekten de çok etkileyici ve büyük bir başarı Ben Polonyadaki öğrencilerimize muhakkak Erasmus Programı kapsamında KBÜyü tercih etmelerini tavsiye edeceğim" diye konuştu.
     Rektör Uysal da KBÜ ulusal ve uluslararası platformlarda kendini ispatladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Bugüne kadar birçok Avrupa ülkesinde bulanan üniversitelerle ikili anlaşmalar yaparak pek çok öğrencimizi ve akademisyenimizi yurt dışına gönderdik, göndermeye de devam etmekteyiz. Aynı şekilde de sizin gibi pek çok yabancı akademisyen üniversitemize gelerek belirli bir süre öğrencilerimize eğitim veriyorlar. Böylelikle gerek akademisyenlerimiz gerekse öğrencilerimiz uluslararası platformda farklı ülkelerin öğrenci ve öğretim üyeleri ile bilimsel ve kültürel alışveriş yapma imkanına sahip olmaktadırlar.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Polonyalı akademisyenlerden Rektör Uysala ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER