Prof. Dr. Gönüllü, Çelikhandaki yüzen adaları

Prof. Dr. Gönüllü, Çelikhandaki yüzen adaları gezdi -Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Gönüllü: -Bir çevre Mühendisi olarak, dünyada böyle güzellik görmedim


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi, Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü,Çelikhan Çat Barajında bulunan yüzen adaları gezdi.
     Prof. Dr. Gönüllü, Çelikhan Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından hazırlanan ve Adıyaman Üniversitesi ile İpek Yolu kalkınma Ajansı tarafından da desteklenen, Üç bin yılda oluşan yüzen adalar 3 yılda bitmesin proje çalışmaları hakkında Kaymakam Murat Uzdan bilgi aldı.
     Çat Barajı göletinde yer alan Yüzen Adalar hakkında bilgi alan Prof. Dr. Gönüllü, ne pahasına olursa olsun, bu adaların korunarak insanlığın hizmetine sunulması gerektiğini ve projenin hayata geçirilmesiyle birlikte yüzen adaların Çelikhan turizmine ciddi katılar sağlayacağını belirterek şunları kaydetti:
     Çelikhan ilçemiz sınırlarında bulunan yüzen adalarımızın korunması ve insanlığın hizmetine sunulmasında büyük emekleri olan kaymakamımızı tebrik ediyorum. Yüzen adaların oluşumu binlerce yıl aldığı bilinmektedir. Yüzen adalarımızın insanlığın hizmetine sunulması için hepimizin üzerine görevler düşüyor. Adıyaman Üniversitesi olarak biz üzerimize düşen görevi yapmaya çalışıyoruz. Çevre mühendisi olarak, böyle doğa güzelliğini başka bir yerde görmedim. Yüzen adalarımızın daha fazla tahrip olmaması için elimizi çabuk tutmalıyız. Üniversite olarak, yüzen adalarımızın tanıtılması için düşüncelerimiz var. Zaman içerisinde bu düşüncelerimizi olgunlaştırıp harekete geçeceğiz.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Prof. Dr. Gönüllü, Çelikhandaki yüzen adaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER