Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı yapılacak

Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı yapılacak -KBÜ Rektörü Uysal: -Ülkemizde raylı sistemler teknolojilerinin gelişimi ve araştırma işbirliklerinin arttırılması, yeni tartışma ortamlarının oluşturulmasıyla mümkündür


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, 1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayını düzenleyeceklerini belirterek, Ülkemizde raylı sistemler teknolojilerinin gelişimi ve araştırma işbirliklerinin arttırılması, yeni tartışma ortamlarının oluşturulmasıyla mümkündür dedi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karabükte 11-13 Ekim tarihleri arasında 1. Uluslararası Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayını düzenleyeceklerini belirterek, çalıştayda bu alanla ilgili sanayi kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarını bir araya getireceklerini söyledi.
     Raylı sistemler alanında Karabükün merkez olduğunu ifade eden Uysal, Ülkemizde raylı sistemler teknolojilerinin gelişimi ve araştırma işbirliklerinin arttırılması, yeni tartışma ortamlarının oluşturulmasıyla mümkündür. Bu alanla ilgili sanayi kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarının bir araya getirilmesi, sorunların tespit edilmesi ve bilimsel bir ortamda bunların değerlendirilmesi öngörülmektedir. Bu bağlamda Mühendislik Fakültesi bünyesinde bu çalıştayı düzenleyeceğiz diye konuştu.
     Çalıştayda çok önemli konuların masaya yatırılacağını vurgulayan Uysal, şöyle devam etti:
     Ray inşaatı, ray üretimi, ray teknolojileri, raylı araçlar, yüksek hızlı trenler, metro ve hafif raylı sistemler, bujiler, raylı sistem standartları, optimizasyon, titreşim, akustik, sinyalizasyon, bakım-onarım, insan kaynakları, raylı sistemlerde güvenlik ana başlıkları çalıştayımızda gündeme gelecektir. Çalıştayın sonunda uygun görülen bildiriler Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesinin Uluslararası Engıneerıng Scıence And Technology, An Internatıonal Journal isimli dergisinde yayınlanacaktır.
    
     Muhabir: Ahmet Özler / Sinan Özmüş
     Yayıncı: Nurettin Coşkun
<< Önceki Haber Raylı Sistemler Mühendisliği Çalıştayı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER