Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Baküde eğitim

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Baküde eğitim fuarına katıldı


RİZE (A.A) - Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin Baküde uluslararası eğitim fuarına katıldığı bildirildi.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, Azerbaycanın başkenti Baküde, A2 International Education Fairs organizatörlüğünde gerçekleştirilen uluslararası eğitim fuarında, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi standının Azeri öğrencilerden yoğun ilgi gördüğü ifade edildi.
     Öğrencilere Yabancı Öğrenci Sınavı (YÖS), yabancı öğrenci kontenjanları, yüksek lisans, doktora ve üniversitenin fakülte ve bölümleri hakkında detaylı bilgiler verildiği belirtilen açıklamaya şöyle devam edildi:
     "Ayrıca öğrencilere Rizeyi ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini tanıtan bilgilerin yanında broşür, tanıtım CDsi ve diğer dokümanlar da verildi. Türkiyeden 19 üniversitenin temsilcilerinin katıldığı fuar 2 gün sürdü. Azeri öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği fuar süresince Türk üniversiteleri tanıtıldı ve Türkiyede eğitim imkanları konusunda öğrenciler ve aileleri bilgilendirildi. Azeri öğrencilerin daha çok tıp, iktisat, işletme, mühendislik ve yabancı diller bölümlerinde eğitim görmek istedikleri gözlendi."
     Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi heyet ve Türk girişimcilerin, fuar sonrası Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saniçi ziyaret ettiği kaydedilen açıklamada, görüşmeler sonucu iki üniversite arasında öğrenci değişimini sağlayan "Mevlana Değişim Programı" protokolünün imzalandığı bildirildi.
     Açıklamada, fuara, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Karamustafa, Basın-Yayın, Halkla İlişkiler ve Enformasyon Müdür Vekili Taner Eroldan oluşan heyetin katıldığı belirtildi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Baküde eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER