Rekor dalış denemesinde güvenliğini sağlayacaklar

Rekor dalış denemesinde güvenliğini sağlayacaklar -Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Ulusoyun Çıldır Gölünde yapacağı 131 metre yatay dalış rekor denemesi sırasında güvenliği Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü tarafından sağlanacak


ARDAHAN (A.A) - Dünya Serbest Dalış Rekortmeni Devrim Cenk Ulusoyun Çıldır Gölünde yapacağı 131 metre yatay dalış rekor denemesi sırasında güvenliğini Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü sağlayacak.
     Ardahan Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Devrim Cenk Ulusoyun rekor dalış denemesinin uluslararası yankı bulacağını, bunun da Ardahan ve kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.
     Ulusoyun 24 Şubat tarihinde yapacağı dalışı sırasında Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan ve üyelerinin görev alacağını belirten Alagöz, O gün Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Ardahanda olacak. Bu ekip, birçok yerde kurtarma yaptı. Yasemin Dalkılıçın güvenliğini de aynı ekip sağlamıştı dedi.
     Alagöz, kendisinin de 2 yıldızlı dalış sertifikasına sahip olduğunu, bu nedenle güvenlik ekipleriyle beraber görev alacağını ifade ederek, şunları kaydetti:
     O gün ben de bizzat dalış ekibiyle görev alacağım. Bizler Cenk beyin tüple güvenliğini alacağız. Zaten Cenk bey, uluslararası başarısını kanıtlamış bir sporcudur. Bu dalışla Ardahanın kazanacağı çok şey var. Bir şampiyon sporcunun burada dalması Ardahanın dünya çapında tanıtılmasına neden olacaktır. Çıldır Gölünde tarihte ilk kez buz altında dalış olacak.
     Dünyadaki rakiplerin Ulusoyu adım adım takip ettiğini vurgulayan Alagöz, Dolayısıyla Ardahan o gün sadece Türkiyede değil, dünya gündeminde de olacak ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Günay Nuh / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Rekor dalış denemesinde güvenliğini sağlayacaklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER