Rektör Laçiner, Pir Sultan Abdal Kültür

Rektör Laçiner, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği üyeleriyle bir araya geldi.
     Laçiler, bir otelde derneğin Çanakkale Şube Başkanı Metin Mutlu, yönetim kurulu üyeleri Aşkın Değirmenci, Şaziment Dilican, Selahattin Boztepe, İsmail Sarıoğlu ve Yelda Çelik ile görüştü.
     Çanakkalede kurumlar ve sivil toplum kuruluşları arasındaki iletişim eksikliğinden bahsedilen görüşmede, Rektör Laçinerin Ortadoğudaki aşırı uçları tasvir için kullandığı sözlerin çarpıtılması da gündeme geldi.
     Laçiner, Aleviler ve Şiileri rencide edecek hiçbir ifadesinin olmadığını belirterek Ortadoğudaki Sünni aşırı grupları eleştiren, Şiileri savunan sözlerinin sanki Şiilere hakaret gibi yansıtıldığını, bununla da yetinilmeyerek katıldığı programda Alevilerin de polemiğe dahil edilmek istendiğini, bu konuda mağdur edildiğini söyledi.
     Mutlu ise Türkiyenin kritik süreçten geçtiğini belirterek, üniversiteyle işbirliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti.
     Laçiner, üniversite olarak Alevi dernekleriyle çalışmalar yapabileceklerini belirterek, her türlü desteği verebileceklerini kaydetti.
     Derneğin kurucu üyesi İsmail Değirmenci ise Rektör Laçinere açıklamalarından dolayı teşekkür edip, Diyebilirim ki siz Çanakkaleyi temsil eden aydın bir insan olarak bundan sonra bizim de, Alevilerin de temsilcisi sayılırsınız. Fikir aydınlığınızı, ışığınızı bizlere yansıtırsanız birlikte daha iyi adımlar atarız. Çanakkalenin ileri gelen güzel insanları olarak sizleri yanımızda görmekten mutluluk duyarız diye konuştu.
    
     Muhabir: Mehmet Bayer
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Rektör Laçiner, Pir Sultan Abdal Kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER