Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -İlçedeki STK temsilcileri sağduyu çağrısı yaptı -Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kılıç: -"Birlik ve beraberliğimizi hiç kimsenin bozamayacağına inanıyoruz" -Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ateş:


HATAY (A.A) - Volkan Kaşik / Cem Genco - Reyhanlı ilçesindeki bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri vatandaşlara sağduyu çağrısında bulundu.
     Bombalı saldırıların ardından yaralarını sarmaya başlayan Reyhanlı ilçesinde, hasar tespit çalışmaları sürüyor. İlçedeki esnaf da normal hayatına dönüyor. Kentteki sivil toplum kuruluşu temsilcileri ise vatandaşları tahriklere kapılmamaları konusunda uyarıyor.
     Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamalarda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diledi.
     Olayı şiddetle kınadığını belirten Kılıç, vatandaşları sağduyulu olmaya davet etti.
     İlçesinin geçmişten bugüne her kesim ile bir ve beraber olduğunu anlatan Kılıç, şunları kaydetti:
     "Biz bugüne kadar Reyhanlıda Türkü, Arabı, Çerkezi hep bir arada yaşayan insanlarız. Bugünden sonra da yaşamaya devam edeceğiz. Buradaki birlik ve beraberliğimizi hiç kimsenin bozamayacağına inanıyoruz. Bu saatten sonra Reyhanlı halkına ve tüm Hataylıları sağduyulu olmaya davet ediyorum. İnşallah bundan sonraki dönemde de Reyanlıda yaşamın normale döneceğine inanıyorum."
     Kılıç, ilçede hayatın normale dönmeye başladığına dikkati çekerek "İnşallah tüm insanlar doğru yolu bulacak ve sağduyulu davranacaklardır" dedi.
    
     -"Esnafımız ağır yaralar aldı"-
    
     Reyhanlı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Ateş de patlamanın ardından vatandaşların sakinleşmesi ve sağduyulu davranılması konusunda yetkililerle bir araya geldiklerini aktardı.
     Patlamada yakınlarını kaybettiğini, tanıdığı çok sayıda kişinin ise yaralandığını ifade eden Ateş, şöyle konuştu:
     "Patlamanın ardından ilçemiz 10 yıl geriye döndü desek normaldir. Patlamada esnafımız ağır yaralar aldı. Yanımda 2 tane Suriyeli çalışıyor, ekmek parası kazanıyor. Devletimiz suçluları elbette yakalayacak ve cezasını verecek. Ben burada çıkıp bağırıp, çağırsam elime ne geçer. Bizim istediğimiz devletimizin bir an önce suçluları bulup, halka açıklamasıdır. Vatandaşlardan sakin olmalarını, devletin konuyla yakından ilgilendiğini bilmelerini isterim."
     Ateş, patlamaların ardından ilçede yaraların sarıldığını dile getirerek, ilçeye gelerek acılarını paylaşan Cumhurbaşkanı Abdullah Güle de teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER