Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -ALİYAD Onursal Başkanı Eskiocak: -"Bizi ayrıştırmak isteyen, huzurumuzu bozmak isteyen karanlık odaklara karşı sakin, dirayetli, sabırlı ve sağduyulu olunması gerektiğini önemle halkımıza belirtiyoru


HATAY (A.A) - Alevi İslam İnancını Yaşatma Derneği (ALİYAD) Onursal Başkanı Nasreddin Eskiocak, "Bizi ayrıştırmak isteyen, huzurumuzu bozmak isteyen karanlık odaklara karşı sakin, dirayetli, sabırlı ve sağduyulu olunması gerektiğini önemle halkımıza belirtiyoruz" dedi.
     Eskiocak, yaptığı yazılı açıklamada, Reyhanlı ilçesindeki "insanlıktan, ahlaktan ve imandan yoksun odakların masumlara yapmış oldukları çirkin ve menfur saldırıyı" şiddetle kınadıklarını belirtti.
     Saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyen Eskiocak, şunları kaydetti:
     "Yapılmış olan bu çirkin katliamı hiçbir din, hiçbir inanç, insanlık ve hiçbir medeniyet kabul etmez. Hatay ilimizde yüzyıllardır farklı inanç ve kültürler kardeşçe huzurlu ve barış içerisinde yaşamaktadır. Bizi ayrıştırmak isteyen, huzurumuzu bozmak isteyen karanlık odaklara karşı sakin, dirayetli, sabırlı ve sağduyulu olunması gerektiğini önemle halkımıza belirtiyoruz. Kuran-ı Kerimde, bir insanı kasten katleden yüce Allahın katında bütün insanları katletmiş gibi sayılmaktadır. Bu çirkin ve menfur saldırıyı yapanlar, yaptıranlar ve destekleyenlerin her kim olursa olsun yüce Allahın mutlak adaletinin gereğiyle en şiddetli azabına çarptırılmalarına ve cehennem azabı ile cezalandırılıp, yüce Allahın lanetine maruz kalarak dünya ve ahirette de Allahın rahmetinden mahrum kalmaları her iman ve vicdan sahiplerinin dileği ve duasıdır"
     Eskiocak, halkın sabrı, bilinci ve sağduyusu sayesinde kirli oyunların ve provokatörlerin kötü niyetlerinin amacına hiçbir zaman ulaşamayacağını, huzur ve kardeşliği hiç kimsenin bozamayacağını dile getirdi.
     Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD) Başkanı Nihad Yenmiş ise gazetecilere yaptığı açıklamada, Hataydaki kardeşlik ve barışın dünyaya örnek olduğunu söyledi.
     Reyhanlıdaki saldırının amacının bu güzellikleri bitirmek olduğunu bildiren Yenmiş, şöyle konuştu:
     "Güzel Hatayımızın kardeşlik ve güzellikleri, yüzyıllardır var olan uyumlu barış ve güzellikleri, yapılan bu saldırıyla kan, kin ve nefret yükleyerek bir anda yok etmek istenmiştir. Hatay halkının kardeşliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez. İç içe giren bu toplum, farklılıkları zenginlik kabul ederek birlikte yaşamayı tüm dünyaya örnek olabilecek şekilde sunmuştur. AKAD olarak, barışı, kardeşliği, güzellikleri ve hoşgörüyü yok etmeyi kasteden bu saldırıyı nefretle kınıyoruz."
     Yenmiş, saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diledi.
    
     Muhabir: Ömer Soylu - Salim Taş / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER