Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Özgürel: -"Ne çıkar ne çıkmaz bilmem ama bir taşla iki kuş vurmak durumu var ortada" -"Failleri PKK veya PKKdan ayrılmış gruplar çıksa bile amacının


MANİSA (A.A) - Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki patlamalara ilişkin, "Ne çıkar ne çıkmaz bilmem ama bir taşla iki kuş vurmak durumu var ortada" dedi.
     Özgürel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diledi.
     Olayın failleriyle ilgili iki önemli husus bulunduğunu ifade eden Özgürel, şunları söyledi:
     "Birincisi, Türkiyedeki çözüm süreci. Bu süreci sabote etmek isteyen odaklar ne yazık ki tek değil. Meseleye kestirme cevaplar vermek çok mümkün değil. Bunu yapan PKKdır, bunu yapan PYDdir, bunu yapan şudur demek çok mümkün değil. Öyle zannediyorum ki burada ikinci bir ihtimali çok daha galip olarak göz ardı etmemek lazım.
     O da iktidarını kaybetmek tehlikesiyle karşı karşıya kalan Suriye yönetiminin, Beşşar Esedın benden sonra tufan anlayışında olması. Özellikle Başbakan Erdoğanın ABD seyahatinden önce bir uçuşa yasak bölge ya da Suriyeye bir şekilde müdahale söylemleri de gündemdeyken, sanki bir işaret fişeği atarcasına, ortalığı yangın yenine çevirme tepkisi de olabilir. Bizim topraklarımızda, bizim insanlarımıza, keza bize sığınmış Suriyeli insanlara yönelik de olabilir. Bize sığınan Suriyeliler üzerinde bir güç gösterisi olabilir. Türkiye, bunları bilmiyor değil."
     Benzer tuzakların artabileceğine dikkati çeken Özgürel, Suriyedeki kavganın son raundunun oynandığını anlattı.
     "O bakımdan önümüzdeki günlerde bu manada bir sonuç ortaya çıkabileceğini düşünüyorum" diyen Özgürel, "Ne çıkar ne çıkmaz bilmem ama bir taşla iki kuş vurmak durumu var ortada. Failleri PKK veya PKKdan ayrılmış gruplar çıksa bile amacının hem çözüm sürecini baltalamak hem de Suriyeyi hedef alan Ankaranın dış politika çizgisini tehdit etmek olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Hüseyin Bağış
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER