Rizede, kitap okuma yarışması düzenlenecek

Rizede, kitap okuma yarışması düzenlenecek


RİZE (A.A) - Çayeli Şahika Koleji tarafından Çayeli, Ardeşen ve Pazar ilçelerinde ortaokul öğrencileri arasında kitap okuma yarışması düzenleneceği bildirildi.
     Okul Müdürü İsmail Arabacı, yaptığı acıklamada, Çayeli Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle yapılacak yarışmanın Rizede bir ilk olacağını belirtti.
     23 Martta yapılacak yarışmaya Ardeşen ve Pazar ilçesinden tüm ortaokul 5. ve 6ncı sınıfların katılabileceklerini ifade eden Arabacı, Alkışı Sevmeyen Şair Mehmet Akif Ersoy, İnsan Ne ile Yaşar, Yankılı Kayalar ve Bir Küçük Osmancık Vardı gibi dört değerli eserin yer aldığı yarışmada katılımcılara toplam 60 soru yöneltilecek. Yarışmada ilk 10a giren öğrenciler ödüllendirilecek. Birinci olan öğrenciye tablet bilgisayar hediye edilecek dedi.
     Toplumda okuma şevkini artırmak adına gece gündüz çalıştıklarını ifade eden Arabacı, şunları kaydetti:
     Okumanın erdemini, güzelliğini ve yararlarını hiç usanmadan anlatmamız gerekiyor. Okumak insanı geliştiren ve yücelten bir çabadır. Okumak başka hayatların, insanların ve fikirlerin dünyasına yapılan keyifli bir yolculuktur. Ülkemiz için başarılı projeler geliştirmek 21. yüzyılda toplum olarak dünya üzerinde iyi ve güzel bir yer edinmek istiyorsak bolca kitap okumak ve okutmamız gerekiyor. Biz de bu mecrada böyle bir yarışmayla Çayeli ve Rizemizin eğitimine katkı sunmak istedik.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede, kitap okuma yarışması düzenlenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER