Rizede Kültür Günleri etkinliği tamamlandı

Rizede Kültür Günleri etkinliği tamamlandı


RİZE (A.A) - Rizede Kültür Günleri etkinliği tamamlandı.
     Rize Kültür Sanat ve Dostluk Derneği (RİKSAD) ve Kaynak Yayınları tarafından İsmail Kahraman Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Samanyolu Televizyonu ana haber spikeri Kemal Gülen katıldı.
     Camın Arka Yüzü adlı eseri hakkında söyleşi yapan Gülen, gazeteci kimliğinin yanında böyle bir eseri çıkarmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti.
     Gazetecilik mesleğinin temelinde mucizelerin yattığını ifade eden Gülen, şunları söyledi:
     Her ilmin gelip dayandığı son nokta da mucizelerdir. Allahın peygamberlere lütfettiği hususi özel ikramlar ve ihsanlar olan ve onların dışında hiç kimsenin de mazhar olmadığı olağanüstü hallerdir mucizeler. Bazen bizim Türk medyasında mucize kelimesi kendi varlık hikmetinden daha farklı bir noktada mucize kurtuluş tarzında kullanılıyor. Biz bu hususa dikkat etme gayreti içerisindeyiz. Mucizenin dönemi bitmiştir. Mucizevi kerameti tarzı kelimeler kullanılabilir. Fakat medyaya da başka bir yerde mucize kelimesi kullanılması doğru değildir.
     Etkinlikte, Naci Tosun Gönüllüler Hareketi, gazeteci yazar Ali Demirel İslamda Kadının Yeri, Seyitnur Fethi Erkal Risale-i Nuru Okuma ve Anlama, Prof. Dr. İrfan Yılmaz Koruyucu Hekimlik Açısından Peygamberimiz ve Tıbb-ı Nebevi, Dr. Ergün Çapan ise İslamda Ticari Ahlak konulu sunumlar gerçekleştirdi.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede Kültür Günleri etkinliği tamamlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER