Rizede evde sağlık hizmeti çalışmaları

Rizede evde sağlık hizmeti çalışmaları -Sağlık Müdürü Tepe: Rizede 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduk


RİZE (A.A) - Rize Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, Rizede 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduklarını söyledi.
     Tepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde sağlık hizmeti uygulamasının amacının, yatağa bağımlı kişilere ihtiyacı olan sağlık hizmetinin ev ortamında sunulması olduğunu belirterek, Evde sağlık hizmeti veren personelimize daha etkin ve verimli hizmet sunabilmesi, değişen teknikleri öğrenip uygulamaları için eğitim veriyoruz. Toplum Sağlığı Merkezinde hizmet veren personelimizin, hastanelerde uygulamalı eğitim almalarını amaçlıyoruz dedi.
     Rizede 4 binden fazla hastaya, evde sağlık hizmeti sunduklarını ifade eden Tepe, şunları kaydetti:
     Aile sağlığı ve toplum sağlığı merkezleri ile hastanelerle koordineli olarak yürüttüğümüz evde sağlık hizmetlerinde, yatağa bağımlı hastalara verilen tıbbi cihaz, ilaç, bez ve benzeri raporlarının çıkartılmasında yardımcı oluyoruz. Ayrıca hizmetin uygulanmaya başlamasından itibaren 122 hastaya hasta yatağı desteği de verdik.
     Tepe, evde sağlık hizmetleri birimlerinde görev yapan 20 personelin, Rize Sağlık Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen uygulamalı eğitim programına katıldıklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rizede evde sağlık hizmeti çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER