Rus kadın Müslüman oldu, Reyhan adını

Rus kadın Müslüman oldu, Reyhan adını aldı


ANKARA (A.A) - Müslüman olan Rus uyruklu Raisa Shmaylova, Reyhan adını aldı.
     Kazan İlçe Müftülüğünde, Kuran-ı Kerim okunmasıyla başlayan törende müftü Halil Karagöz ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman olan 48 yaşındaki Raisa Shmaylova, Rusyaya çalışmak için gelen Celal Kandemir ile tanışarak evlenmeye karar verdiğini belirterek, şöyle konuştu:
     Evim camiye yakın olduğu için sürekli olarak ezan sesini duyuyordum ve bu bana huzur veriyordu. Ezan okunmaya başlayınca pencereyi açıp dinliyordum. İslamın güzelliklerinden ve Müslümanların dürüstlükleri, temizlikleri ve merhametli davranışlarından etkilendiğim için İslamı seçtim.
     Müftü Halil Karagöz ise İslama girmenin, Hazreti Peygamberin Allahın kulu ve resulü olduğuna inanmak ve bunu kabul etmek anlamına geldiğini anlatarak, Biz bu ifadeyi şehadet kelimesiyle özetliyoruz. Hazreti Ademden Hazreti Muhammede kadar gönderilen peygamberlerin getirdiği din İslamdır dedi.
     Karagöz, şehadet kelimesini söylemenin tek başına yeterli olmayacağını, İslama girenlerin namaz, oruç, zekat, hac gibi bir takım görev ve sorumlulukları olduğunu da sözlerine ekledi.
     Müftü Karagöz, Reyhan adını alan Shmaylovaya Kuran-ı Kerim ve İslamı anlatan kitaplar hediye etti.
    
     Muhabir: Nuğman Göktaş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Rus kadın Müslüman oldu, Reyhan adını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER