Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Yurtbay:

Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Yurtbay: -Terör, ancak İslami temeller kriter alınırsa bitirilebilir


BARTIN (A.A) - Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Ünal Yurtbay, Terör, ancak İslami temeller kriter alınırsa bitirilebilir dedi.
     Yurtbay, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, terörün bitirilmesi konusunda Öcalanın mesajının üzerinden bir hafta geçtiğini, ancak süreçle ilgili yol haritasının henüz görülemediğini ifade etti.
     Terörü doğuran etkenin laik temeller olduğunu ve laiklik kriter alınarak terörün çözülemeyeceğini savunan Yurtbay, şunları kaydetti:
     Terör, ancak İslami temeller kriter alınırsa bitirilebilir. Ama ABD ve küresel emperyalizmden bağımsız hareket edemeyen iktidar da İslami kriterleri dikkate alamaz. Alsa da bunu PKK kabul etmez. Yaşanılan her bir problemin çözüm yolu vardır. Terörü, anayasayı, İslam coğrafyasının yeniden şekillenme mücadelesini de hak nizama göre şekillendirecek olan yine milli görüştür. 2014de yapılacak mahalli seçimlerde küresel emperyalizmin mahalli oyununu, 2015te de merkezi hükümeti devralarak küresel oyunlarını bozacağız. Bugüne kadar en sağlıklı çözüm önerisinde bulunan ve hadiseleri gerçekçi bir şekilde yorumlayan ve bunlarla ilgili en ağır siyasi bedeli ödeyen sadece milli görüş olmuştur
    
     Muhabir: Selim Bostancı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Saadet Partisi Bartın İl Başkanı Yurtbay: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER