Sağlık Bakanı Recep Akdağ:

Sağlık Bakanı Recep Akdağ: -Biliyorsunuz 25 ile 30 arası kilolu anlamına geliyor. Salondakilerin kitle indeksi ortalaması 27 çıktı. Ben de biraz kiloluyum. Obezite sınırından buraya geldim


MUĞLA (A.A) - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, katıldığı toplantıda yapılan hesaplamalarda katılımcıların kitle endeksi ortalamasının 27 çıkması üzerine, Biliyorsunuz 25 ile 30 arası kilolu anlamına geliyor. Salondakilerin kitle indeksi ortalaması 27 çıktı. Bende biraz kiloluyum. Obezite sınırından buraya geldim dedi.
     Akdağ, Muğla Ticaret Odasında yapılan il değerlendirme toplantısında Muğladaki sağlık hizmetlerinin durumunu Muğla Valisi Fatih Şahin, ilçe kaymakamları, sağlık gurup başkanları ve özel sağlık kuruluşlarının temsilcileriyle birlikte değerlendirdi.
     Toplantının yapıldığı salonda kitle indeksi ölçümü yapıldığına işaret eden Bakan Akdağ, Biliyorsunuz 25 ile 30 arası kilolu anlamına geliyor. Salondakilerin kitle indeksi ortalaması 27 çıktı. Bende biraz kiloluyum. Obezite sınırından buraya geldim. 25 ile 30 arasında kiloluyuz. Çıkan sonuca göre, toplantının yapıldığı salon kilolu. Bundan sonraki toplantıya inşallah kiloları vererek geleceğiz. Bunun içinde daha fazla hareket edeceğiz diye konuştu.
     Akdağ, Mustafa Kemal Kültür Merkezinde sağlık çalışanları ile yaptığı toplantıda ise Aşağı yukarı 10 yıldır Türkiyede yeni bir sağlık sistemi kurmak için gayret ediyoruz. Kuşkusuz her devrimsel nitelikteki faaliyet statükoyu bozuyor. Zaten bozmadan yapamazsınız. Neden statükoyu bozuyoruz- Hafızalarınızda 10 yıl öncesine giderseniz bunu rahatça anlarsınız dedi.
     Toplantıya katılan sağlık çalışmaları ile bir süre basına kapalı olarak görüşen Akdağ, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesini ziyaret etti ve Rektör Prof. Dr. Mansur Harmandardan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
     Akdağ daha sonra Muğladan ayrıldı.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz / Bekir Bektaş
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Recep Akdağ: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER