Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş:

Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: -Sağlık çalışanlarının sağlıkta dönüşüm programına ortak edilmesi ve haklarının verilmesi gerekiyor


İZMİR (A.A) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, sağlık çalışanlarının sağlık dönüşüm programına ortak edilmesi ve çalışanların haklarının verilmesi gerektiğini söyledi.
     Memiş, Sağlık-Sen İzmir Şubesinin İl Divan Kurulunun yapıldığı otelde düzenlediği basın toplantısında, özellikle son yıllarda sağlıkta ciddi bir dönüşüm olduğunu belirtti.
     Sağlıktaki dönüşüm programından vatandaşın memnun olduğunu, bunu da yapılan memnuniyet anketi çalışmalarının gösterdiğini ifade eden Memiş, buna rağmen sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin artması gibi bir sorun yaşandığına işaret etti.
     Memiş, sağlıkta dönüşüm programında vatandaşa verilen hizmetin üzerinde durulurken, aynı şekilde sağlık çalışanlarının sorunlarının üzerinde durulmadığını savunarak, şunları kaydetti:
     Bu süreçte, sağlık çalışanları bu gündeme ortak edilmedi. İnşallah çalışanlarımızın sorunlarını gündeme taşıyıp çözüme kavuşturacağız. Yapılan tükenmişlik araştırmalarında sağlık çalışanlarının artık tükendiğini görüyoruz. Araştırmalarda polislerin tükenmişliği 25,88 puanken, sağlık çalışanlarının tükenmişliği de 23,96 puan. Araştırmada, fırsatınız olsaydı mesleğinizi değiştirir misiniz diye sorduğumuzda çalışanların yüzde 60,8i evet diyor. Bu çok acı, dikkate alınması gereken bir tablo. Sağlıkta yeni reformlar oluyor. Bu dönüşümün tamamen geriye gidiş olmaması isteniyorsa sağlık çalışanlarının sağlıkta dönüşüm programına ortak edilmesi ve haklarının verilmesi gerekiyor.
    
     Muhabir: Hüseyin Bağış / Ufuk Kırabalı
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Sağlık Sen Genel Başkanı Memiş: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER