SAGUAR 2nin tanıtımı gerçekleştirildi

SAGUAR 2nin tanıtımı gerçekleştirildi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İleri Teknolojileri Uygulama Topluluğu SAİTEM tarafından tasarlanan Sakarya Üniversitesi Güneş Arabası (SAGUAR 2)nin tanıtımı gerçekleştirildi.
     Sakarya Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ)de gerçekleştirilen tanıtımda konuşan SAÜ Rektör Yardımcısı Musa Eken, SASKİnin enerjiye verdiği önemi iyi bildiklerini vurgulayarak SASKİ Genel Müdürlüğü, özellikle yenilenebilir enerji alanındaki çalışmalara büyük bir önem veriyor. Bundan ötürü kendilerini tebrik ediyorum. Bir taraftan Hidroelektrik Santrali inşa ediyorsunuz diğer taraftan da güneş enerjisiyle çalışan SAGUARa destek veriyorsunuz. Bugün de vermiş olduğunuz desteklerden ötürü teşekkür etmek istedik diye konuştu.
     SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ise içinde yaşanılan çağın stratejik öneme sahip olduğunu belirterek, projenin bu noktalara gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini kaydetti.
     Yaşanılan çağın stratejik bir öneme sahip olduğunu ifade eden Keleş, otomotiv sektöründe ve diğer alanlarda yenilenebilir enerjinin ciddi bir alternatif olduğunu bildiklerini ifade ederek, Çalışmalar ülkemizde daha çok gelişir. Bu tür çalışmalara ülke olarak destek olmak durumundayız. Sadece SASKİ değil tüm kurumları bu yöndeki çalışmalara destek olmaya davet ediyoruz şeklinde konuştu.
     Tamamı öğrenciler tarafından tasarlanan ve öğrenciler tarafından üretilmekte olan SAGUAR, saatte 140 kilometre hıza ulaşabiliyor. Şu anda Türkiyenin en hızlı güneş arabası olan SAGUARın Türkiye birinciliği ve dünya dokuzunculuğu bulunuyor. 450 bin liralık bütçeyle en yüksek öğrenci bütçesine sahip projenin tamamı öğrenciler tarafından yürütülüyor.
    
     Muhabir: Salih Eren
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber SAGUAR 2nin tanıtımı gerçekleştirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER