Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu:

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: -Gaziantepin eğitim seviyesi hiç arzu ettiğimiz bir noktada değil


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gaziantepin eğitim seviyesinin arzu ettikleri noktada olmadığını belirtti.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, belediye bünyesinde hizmet veren Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) kurslarında 27 branşta eğitim alan bin 47 kursiyer ve KOSGEB işbirliğiyle gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan 146 kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.
     Tahmazoğlu, törende yaptığı konuşmada, Gaziantepin en önemli sorunlarının başında çarpık yapılaşma ve eğitimsizliğin geldiğini aktardı.
     Kentin bir çok anlamda önde olmasına rağmen fiziki altyapı ve başarı noktasında istenilen yerde olmadığını vurgulayan Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Gaziantepin eğitim seviyesi hiç arzu ettiğimiz bir noktada değil. Bu anlamda herkesin eğitime katkıda bulunması gerekmektedir. Bugüne kadar ŞAHMEK bünyesinde 27 branşta 66 bin 964 kursiyerimiz mezun olmuştur. Şu anda ise 26 bin 77 kursiyerimiz çeşitli kurslardan eğitim almaktadır. Bunların içinden 14 bin 448 öğrencimiz gençlik merkezi ve sosyal tesislerimizde ücretsiz SBS ve YGS eğitimi almaktadır.
     Girişimci Kadınları Destekleme Derneği Başkan Yardımcısı Serap Gültekin de konusunda uzman eğitmenlerin eşliğinde kadınlara girişimcilik eğitimi verildiğini belirtti.
     KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Gökhan Doğan ise 2010-2012 yılları arası 110 bin girişimciye eğitim verildiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER