Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık iddiası

Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık iddiası -Konyada MİT görevlisi olduğunu söyleyerek, iki kardeşi devlet memuru yapma vaadiyle 20 bin lira dolandırdığı ileri sürülen kişi yakalandı


KONYA (A.A) - Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) görevli olduğunu söyleyerek, iki kardeşi devlet memuru yapma vaadiyle 20 bin lira dolandırdığı ileri sürülen kişi yakalandı.
     Konyada yaşayan Rauf ve İdris G. kardeşler, özel güvenlik sertifikası almak için gittikleri kursta, Aydemir Y. (28) ile tanıştı.
     MİTte görev yaptığını, bu kimliğini gizlemek için sertifika almak istediğini belirten Aydemir Y; Rauf G. ile İdris Gye Sizi devlet memuru yapabilirim dedi.
     İki kardeşin 20 bin lirasını alan Aydemir Y, bir süre sonra kardeşlerden İdris Gyi, iş bulduğunu belirterek Rizeye gönderdi. Burada kiraladığı evde işe başlama gününü bekleyen İdris G, şüphelinin kendisini sürekli farklı bahanelerle oyalaması üzerine polise başvurdu.
     Olayla ilgili çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Meram ilçesindeki bir markette çalışan Aydemir Yyi gözaltına aldı.
    
     -Üzerinden sahte MİT kimliği çıktı-
    
     Üzerinde sahte MİT kimliği bulunan Aydemir Ynin ilk ifadesinde, Ben kimseyi dolandırmadım. MİT kimliğini de orada görev yapma arzum olduğu için yanımda taşıyorum dediği öğrenildi.
     Şüpheli, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: Ahmet Akbıyık
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Sahte MİT kimliğiyle dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER