Sakaryada geçen yıl 150 ton bitkisel

Sakaryada geçen yıl 150 ton bitkisel atık yağ toplandı -Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Çomoğlu: -Bitkisel atık yağların lavabolara ve kanalizasyona gelişigüzel boşaltılmaması gerekmektedir


SAKARYA (A.A) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Vahit Çomoğlu, geçen yıl il genelinde 150 ton bitkisel atık yağ topladıklarını bildirdi.
     Çomoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, lavaboya dökülen atık yağların kanalizasyon borusuna yapıştığını ve zamanla borunun daralmasına neden olduğunu kaydetti.
     Kanalizasyona dökülen atık yağların diğer atıkları da tuttuğunu ve kanalizasyon sistemine zarar verdiğine dikkati çeken Çomoğlu, şöyle devam etti:
     Bitkisel atık yağların lavabolara ve kanalizasyona gelişigüzel boşaltılmaması gerekmektedir, aksi takdirde doğamız bundan olumsuz etkilenmekte ve ciddi oranda çevre kirliliklerinin oluşmasına sebep olmaktadır. Arıtma tesislerimizi olumsuz etkileyen ve tesislerin işletme maliyetini artıran bitkisel atık yağların titizlikle toplanması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu konuda gereken hassasiyeti gösteriyoruz ve bitkisel atık yağları topluyoruz.
     2012de bitkisel atık yağların toplanması konusunda yapılan sözleşme sayısı 732 ve toplama miktarı 149 bin 850 ton olarak gerçekleşti.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada geçen yıl 150 ton bitkisel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER