Salyangoz ve kurbağa ihracatında artış

Salyangoz ve kurbağa ihracatında artış -Bandırmadaki bir firmanın deniz salyangozu ihracatında yüzde 50, kurbağa ihracatında ise yüzde 30luk artış kaydedildi


BALIKESİR (A.A) - Bandırmada bir firma tarafından yapılan deniz salyangozu ihracatında yüzde 50, kurbağa ihracatında ise yüzde 30luk artış olduğu bildirildi.
     Bandırma Ticaret Odası Başkanı olan firmanın sahibi Osman Kocaman, yaptığı açıklamada, Fransaya deniz salyangozu ihracatında, 2012 yılı sonunda yüzde 50 artışla 6 milyon doları yakalayacaklarını söyledi.
     Başta Afyonkarahisar ve Adana olmak üzere birçok bölgeden alınan kurbağaların İtalya ve Fransaya ihracatının da ise yüzde 30 artış kaydedildiği vurgulayan Kocaman, Yıl sonunda 4 milyon dolara ulaşacağız. Aynı oranlardaki artışla Uzakdoğu ülkelerine yıl sonu ihracatının ise 3 milyon doları bulmasını bekliyoruz dedi.
     Avrupa Birliği ülkelerine işlenmiş göl gümüşü ve ABDye Marmara hamsisi satışından, yıl sonunda 2,5 milyon dolar gelir beklediklerini belirten Kocaman, Avrupa ülkelerine, İznikteki tesislerinden bin 500 ton göl gümüşü, Çeşmedeki çiftliklerinden ise 18 milyon dolarlık orkinos satışı gerçekleştirdiklerini kaydetti.
     Kocaman, Iraka, Bereketli ve Kızıksadaki kooperatifler aracılığıyla sazan ihracatı da gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Salyangoz ve kurbağa ihracatında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER