Samsunda kız yetiştirme yurdundaki yangın davasında

Samsunda kız yetiştirme yurdundaki yangın davasında karar -Karbonmonoksit gazından zehirlenen iki genç kızın ölmesi, pencereden atlayan genç kızın yaralanmasıyla ilgili yargılanan kurum görevlileri 1 yıl 11er ay hapse mahkum oldu


SAMSUN (A.A) - Samsunda Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı kız yetiştirme yurdunda çıkan yangında karbonmonoksit gazından zehirlenen iki genç kızın ölmesi, pencereden atlayan genç kızın yaralanmasıyla ilgili yargılanan kurum görevlileri 1 yıl 11er ay hapse mahkum oldu.
     Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki davada, yaklaşık 2,5 yıl önce Atakum ilçesinde, Yaşar Doğu Kız Yetiştirme Yurdunda çıkan yangında Zeynep Binici (17) ve Özlem Çakanın (17) karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetmesi, Ayşegül Akbulutun (17) pencereden atlayarak yaralanmasıyla ilgili kusurları olduğu iddia edilen ve olay tarihinde kurumun müdürlüğünü yapan Tümay Bal, müdür yardımcısı Ebutalip Yılmaz, hemşire Mehtap Oktav ile teknisyen Ahmet Yakarın tutuksuz olarak yargılanmasına devam edildi.
     Haklarında, taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma suçlamalarıyla dava açılan sanıklar ile avukatları duruşmada hazır bulundu.
     Duruşmada sanıklar, suçsuz olduklarını belirterek, beraatlarını talep ettiler.
     Savunmaların ardından mahkeme heyeti sanıkları 1 yıl 11er ay hapse mahkum etti. Heyet daha sonra cezaların ertelenmesine karar verdi.
    
     Muhabir: Ercan Dilaver / Dilek Sezen
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Samsunda kız yetiştirme yurdundaki yangın davasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER