Müftü Öztürk, şehit ailesini ziyaret etti

Müftü Öztürk, şehit ailesini ziyaret etti


NEVŞEHİR (A.A) - İl Müftüsü Yakup Öztürk, Afyonkarahisarda meydana gelen patlamada şehit olan 25 askerden biri olan, şehit Piyade Onb. Emre Yıldırımın baba evini ziyaret etti.
     Müftü Öztürkün yanı sıra Müftü Yardımcısı Nazım Haksever ve yedi ilçe müftüsünün de katıldığı ziyarette, şehidin Paşalı köyünde bulunan babası Nuri Yıldırım ve şehit yakınları misafirlerini karşıladı.
     Müftü Öztürk, burada yaptığı konuşmada, şehitlik ve şehitliğin önemi değinerek, şehit ailelerinin gönlünü almak ve yalnız olmadıklarını göstermek istediklerini, tüm şehitlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır dilediklerini belirtti.
     Öztürk, Bu zamana kadar sizin evladınız idi şimdi hepimizin, bu vatanda yaşayan herkesin evladı oldu. Acısı da hepimizin yüreğini dağladı. Ama bir teselli kaynağımız var o da mensubu olmakla şeref duyduğumuz dinimiz İslam ve ilham kaynağımız Kuran. Zira Kuran-ı Kerimde Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyiniz. Bilakis onlar diridirler. Ama siz anlamazsınız buyrularak onların ölmediği, yaşamlarına devam ettiği nice nimetler içinde olduğu müjdelenmektedir dedi.
     Din görevlileri tarafından okunan Hatm-i Şerifin duasını da Öztürk yaptı.
     Şehidin babası Nuri Yıldırım ise Diyanet personelinin yanlarında olduğunu hissetmelerinin kendilerine manevi güven verdiğini ifade etti. Yıldırım, ziyaretlerinden dolayı İl Müftüsü Öztürke ve beraberindeki heyete teşekkür ederek, bu ziyaretin kendilerini çok duygulandırdığını söyledi.
    
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Müftü Öztürk, şehit ailesini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER