Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü sertifika töreni

Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü sertifika töreni -Emniyet Müdürü Likoğlu: Artık Türk Polis Teşkilatı, Türkiyede değil bir çok dünya devletine eğitim verebilecek seviyeye geldi


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğünce düzenlenen eğitim programını başarıyla tamamlayanlara sertifikaları verildi.
     Polisevinde yapılan törende konuşan Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu, Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şubesinin, emniyetin en hassas müdürlüklerinden biri olduğu belirtti.
     Türk Polis Teşkilatının özellikle 1990lı yıllardan sonra çok hızlı bir değişim ve dönüşüm içerisine girdiğini anımsatan Likoğlu, Artık Türk Polis Teşkilatı, Türkiyede değil bir çok dünya devletine eğitim verebilecek seviyeye geldi. Avrupa ülkelerine, Ortadoğu ülkelerine ve Orta Asya ülkelerine değişik görevdeki arkadaşlarımız oralara gidip eğitim vermekteler dedi.
     Polis teşkilatın birinci önceliğinin olayların oluşumunu engellemek olduğu ifade eden Likoğlu, bu kapsamda Şanlıurfada personel ve ekip sayısını arttırdıklarını dile getirdi.
     İnsanın olduğu yerde olayların ve suçların işlenebileceğini aktaran Likoğlu, şunları kaydetti:
     Önemli olan bir yerde bir suçun işlenmesinde, bir olayın meydana gelmesinden sonra en hızlı olay yerine intikal edip, olay yerinin muhafaza altına alınmadır. Olay yerinde bulunan delillerin ortadan kalkmasından önce dışardan müdahalelerden önce bilimsel yöntemlerle uzun kişilence bu delillerin toplanması, bozulmayacak şekilde bu delillerin muhafaza altına alınması ve ilgili laboratuvara intikal ettirilmesidir.
     Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürü Rasim Uzun da kursiyerlere teorik ve uygulamalı eğitimler verdiklerini belirtti.
     2011 yılında 2 bin 500 yakın olay yeri incelemesi yaptıklarını aktaran Uzun, şunları kaydetti:
     Bu olaylarda yaklaşık 10 binin üzerinde bulgu tespit etmişiz. 2012 yılındaysa olay sayımız 2 binlere düştü. Yani yüzde 20 civarında düşüş var. Ancak olay yeri açısından bizim fail tespitimiz d, 333 kişi tespitimiz var. Sayı yüzde 20 düşmesine rağmen tespit sayımız aynı yüzde 13 oranından yüzde 16 oranına çıkmış bulunuyor.
     Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan polislere sertifikaları Emniyet Müdürü Likoğlu ve yardımcıları tarafından verildi.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü sertifika töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER