Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi

Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Comenius heyeti İtalyadan döndü (Fotoğrafı)


KONYA (A.A) - Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi, Comenius Projesi kapsamında İtalyadaki programlarını tamamlayarak yurda döndü.
     Okul Müdürü Osman Nuri Genç başkanlığında Comenius Proje Koordinatörü Almanca Öğretmeni Erol Çetin, İngilizce Öğretmeni Mustafa Kozan, Coğrafya Öğretmeni Mehmet Şişman; öğrenciler Hüsna Nur Nizam, Şaziye Yılmazer, Beyza Çetin, Hatice Sena Yalçın ve Büşra Canbul programa katıldı.
     Proje hakkında bilgiler veren Proje Koordinatörü Almanca Öğretmeni Erol Çetin, proje ortakları Estonya (Vilyandi), Portekiz (Carezza de Aliasse), Romanya(Raduati)den gelen gruplarla birlikte İtalyanın Milano ve Venedik kentlerinde müzeler ve tarihi geziler ve çeşitli etkinlik çalışmaları yaptıklarını, dünyanın sayılı takımlarından olan İnter-Bologna maçını izlediklerini, İtalyanın tarihi ve kültürü hakkında öğrencilere bilgiler verildiğini belirtti.
    
     -Comenius programı nedir-
    
     Comenius Programı, öğrenciler ve eğitim personeli arasında Avrupa kültür ve dil çeşitliliği ile değerleri hakkında bilgi ve anlayış oluşturmayı, iş birliğini güçlendirmeyi, aktif bir Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan temel becerileri ve yeterlilikleri edinmelerini amaçlıyor.
     Programa dahil ülkeler 27 AB üyesi ülke, Norveç, Lichtenstein, İzlanda, Hırvatistan, İsviçre ve Türkiye...
    
     Muhabir: Ahmet Turan
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sarayönü Mehmet Emine Akdoğan Anadolu Lisesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER