Çadır kentte geçen bir yıl

Çadır kentte geçen bir yıl -Gaziantepin İslahiye ilçesindeki çadır kentte bir yılı geride bırakan Suriyeliler, ülkelerine dönecekleri günü özlemle bekliyor -Muhammed Kanzua: Ülkemize dönüp özgürlüğün tadını çıkarmayı iple çe


GAZİANTEP (A.A) - İslahiyedeki çadır kentte bir yılı dolduran Suriyeliler, ülkelerine dönecekleri günün hayalini kuruyor.
     Suriyedeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınanlar için kurulan çadır kente, geçen yıl 24 Martta sığınmacıların alımına başlandı. Çadır kentte kalan yaklaşık 9 bin Suriyelinin ihtiyaçları, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığınca karşılanıyor.
     Türkiyeye ve Türk halkına teşekkür eden sığınmacıların tek istekleri, ülkelerindeki olayların sona ermesi ve yaşadıkları topraklara dönebilmek. Suriyeliler, bir an önce vatanlarına dönebilmek için dua ediyor.
     Suriyeli Muhammed Kanzua, gazetecilere yaptığı açıklamada, savaş nedeniyle geldikleri Türkiyede güzelliklerle karşılaştıklarını söyledi. Türkiyeye misafirperverliği nedeniyle teşekkür eden Kanzua, Yola çıktığımızda nasıl bir durumla karşılaşacağımızı bilmiyorduk. Türkiyeye çok zor durumda geldik. Ama bize her türlü desteği sağladılar. Çok teşekkür ediyoruz dedi.
     Suriyede durumun değiştiğini ve Beşşar Esedin en kısa zamanda gideceğine inandığını vurgulayan Kanzua, Ülkemize dönüp özgürlüğün tadını çıkarmayı iple çekiyoruz diye konuştu.
     Nasif Sirmani de çadır kentteki yaşama alıştıklarını ifade ederek, Bizi kamp ortamından uzaklaştıran tek şey Türk halkının olumlu davranışı oldu. Suriyedeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Biz buradayız ama gözümüz, kulağımız ülkemizde. Tek dileğimiz Suriyede barışın sağlanması ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek / Adem Yılmaz / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Çadır kentte geçen bir yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER