Şarkışladan kısa kısa

Şarkışladan kısa kısa -İlçede Tarım Pazarı kurulması yönünde karar alındı


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde Tarım Pazarı kurulması kararlaştırıldı.
     Şarkışla Kaymakamı Davut Gül başkanlığında Öğretmenevinde toplantı düzenlendi. Toplantıda, esnafın talebi doğrultusunda, ilçede zirai alet ve ekipmanlar ile yem, gübre ve benzeri ürünlerin satışına yönelik tarım pazarı kurulması kararlaştırıldı.
     Toplantıda konuşan Kaymakamı Gül, esnafa katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Şarkışlanın geleceği için duyarlılık göstererek tüm toplantılara katılan esnaflarımıza, derneklerimize ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ediyorum dedi.
     Bu birliktelikle Şarkışlada önemli çalışmaların yapılacağını anlatan Gül, bulunduğu konum itibariyle çok iyi bir yerde olan Şarkışlanın daha iyi yerlere gelmesi için çaba sarf ettiklerini söyledi.
     Gül, düzenli ve herkese hitap edebilen tarım pazarının kurulması gerektiğini vurguladı.
     Toplantıya, Belediye Başkanı Kasım Gültekin, il genel meclisi ve belediye meclisi üyeleri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve esnaflar katıldı.
    
     -Kılıçtan Gültekine teşekkür ziyareti-
    
     Şarkışla İlçe Milli Eğitim Müdürü Niyazi Kılıç, okullara bayrak ve flama temininden dolayı Belediye Başkanı Kasım Gültekine teşekkür etti.
     Gültekini makamında ziyaret eden Kılıç, belediye tarafından ilçe merkezi, beldeler ve köylerde bulunan 25 okula bayrak ve flama, 43 okula da gönder bayrağı alındığını belirtti.
     Kılıç, Gültekine gösterdiği duyarlılıktan ve eğitime katkılarından dolayı teşekkür etti.
     Kasım Gültekin de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Eğitim yuvaları bizim geleceğimizdir. Bayrak da baş tacımızdır. Okullarımızdaki bayrak ve flamaların yenilenmesi gerekiyordu, biz de onu yapmaya çalıştık dedi.
    
     -İş makinesi operatörlüğü kursu-
    
     Şarkışla Halk Eğitim Merkezince açılan iş makinesi (kazıyıcı yükleyici) operatörlüğü kursuna katılan 212 kişiden 88i, uygulamalı sınava tabi tutuldu.
     Kursiyerler, sınav kapsamında, Kale Mahallesindeki bir arazide iki iş makinesini sırayla kullandı. Şarkışla Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Bilgiç, sınava katılan kursiyerlere başarılar diledi.
     Sınavı başarıyla geçen kursiyerlerin aldıkları belgelerle çok kolay iş bulabileceklerini belirten Bilgiç, kursiyerlere bu kurs sayesinde evlerine ekmek götürebilmeleri için bir yol açıldığını ifade ederek, bu yolun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
     Bilgiç, Vatandaşımızın yararına olacak, bir iş ve aş sahibi olabilmeleri için gerekli olan her türlü kursu açmaya devam edeceğiz dedi.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Şarkışladan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER