SAÜde otizm konferansı düzenlendi

SAÜde otizm konferansı düzenlendi


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesinde (SAÜ), "Sosyal Hizmet Bağlamında Otizmde Spor ve Özel Eğitim" konferansı düzenlendi.
     SAÜ Sosyal Hizmet Topluluğu tarafından SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen konferansta otizmin belirtileri, toplumun otizm rahatsızlığını taşıyanlara bakışı ve özel eğitim yöntemleri anlatıldı.
     Konferansa katılan Otizmli Çocuklar Özel Eğitim Uzmanı Dilek Kaçar, konuşmasında, otizmin nörolojik bir bozukluk olduğunu, beynin işlevsel yetersizliğinin söz konusu olduğunu söyledi.
     Ailelerin önceleri otizmi kabullenmekte zorlandıklarını belirten Kaçar, her ailede olmasa da bilinçli ve maddi durumu yeterli ailelerin çocuklarına özel eğitim aldırdıklarını kaydetti.
     Otizm Yaşam Koçluğu Spor Eğitim Uzmanı Muhammed Karabacak da otizmin doğuştan gelen değil, sonradan ortaya çıkan bir hastalık olduğunu vurgulayarak, "Tüm otizm rahatsızlığı yaşayanlar gelecekte sağlıklı birey olarak kendi başlarına hayatlarını sürdürebilme yeteneğine sahip olabilirler. Yeter ki gerekli eğitim sağlanabilsin" diye konuştu.
     SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi Sosyal Hizmetler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zafer Danış ise ailelerin çocuklarının otistik olabilme ihtimallerini kabullenemediğini anlatarak, "Aileler önce şok geçiriyorlar, ardından da inkar ve öfke yoluna başvuruyorlar. Çocuğunun yedi sekiz yaşına kadar otistik olduğunu anlamak istemeyen ailelerle karşılaşıyoruz. Önemli olan bunu kabullenip diğer otistik çocuğu bulunan ailelerle bir araya gelebilmek" ifadesini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber SAÜde otizm konferansı düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER