SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, Üniversite

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, Üniversite Sanayi İşbirliği Toplantısına katıldı


SAKARYA (A.A) - Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısına katıldı.
     SAÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen, Sakaryanın da yer aldığı TR 42 Bölgesi üniversitelerinin katıldığı Üniversite Sanayi İşbirliği Bölgesel Toplantısı TÜBİTAK Gebze Tesislerinde yapıldı.
     Toplantıda konuşan Elmas, Sakaryanın Türkiyenin önemli ve büyük şehirlerine olan yakınlığı ve ticaret yolları üzerinde olmasından dolayı sahip olduğu coğrafi avantajlarını anlattı.
     SAÜnün 65 bin öğrenciyle bölgenin en büyük üniversitelerinden biri olduğuna dikkati çeken Elmas, Teknokentle sanayide önemli bir işbirliği geliştirdiklerini belirtti.
     Meslek yüksekokullarında okuyan öğrencileri sanayiye hazırlamak ve ara elaman ihtiyacını karşılamak için Türkiyeye model olacak bir proje gerçekleştirdiklerini vurgulayan Elmas, 3+1 Projesi sayesinde öğrencilerin sanayi kuruluşlarında yerinde eğitimle mezun olmadan önce iş yaşamına adapte olacaklarını söyledi.
     Üniversite ve sanayi işbirliğini artırmaya dönük önemli çalışmalar yaptıklarına işaret eden Elmas, Merkezi laboratuvar inşaatları devam ediyor. Tez Bilgi Bankasını hayata geçirdik. Üniversite ile şirketlerin işbirliğine artırmaya yönelik koordinasyon merkezi kurduk ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber SAÜ Rektörü Prof. Dr. Elmas, Üniversite Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER